logo F1online.skF1online.sk

Hamilton dúfal, že Bono s ním pôjde do Ferrari: Pokračovať spolu by bolo super

Lewis Hamilton a Peter Bonnington
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 8. 2024

Jedným z veľkých plusov príchodu Lewisa Hamiltona do Ferrari má byť aj vysoký potenciál, že z Mercedesu dokáže zlákať inžinierov, aby s ním šli do Maranella. V prípade jeho kľúčového spojenca, pretekového inžiniera Petera Bonningtona sa mu to však nepodarilo, hoci Hamilton priznal, že by s ním chcel pokračovať.

Ferrari doposiaľ oznámilo príchod dvoch dôležitých ľudí z Mercedesu. Novým technickým riaditeľom sa má stať Loïc Serra a pravou rukou Frédérica Vasseura zas Jerôme D’Ambrosio. Táto dvojica však prichádza do Maranella takpovediac sama bez toho, aby mal na tom Lewis Hamilton nejakú zásluhu. V prípade D’Ambrosia zohrala dôležitú úlohu rodina, nuž a Serra mal byť nespokojný s vývojom v Mercedese už dávnejšie a chcel odísť.

Čakali sme však, že s Hamiltonom sa vyberú aj ďalší, no to v jeho prípade nebude také jednoduché. V zmluve má mať klauzulu, ktorá mu zakazuje presviedčať svojich kolegov, aby sa presťahovali s ním do nového tímu. Mercedes si navyše poistil zotrvanie Bona tým, že ho povýšil na pozíciu šéfa pretekových inžinierov.

Lewis Hamilton dostal v Zandvoorte otázku, či by chcel, aby Peter Bonnington šiel s ním. “Či som dúfal? Samozrejme, bolo by to super, keby som mohol pokračovať s Bonom. Máme skvelý vzťah. Určite ste to videli aj v Silverstone — mám ho veľmi rád, je mi ako brat.”

“Veľmi sa však teším s ním. Mne ide o to, aby ľudia robili to, čo je pre nich najlepšie. Zbaliť sa a odísť by malo dopad naňho aj na jeho priateľku, takže musia spraviť to, čo je pre nich najlepšie. Vedel som, že je to nepravdepodobný scenár, že by šiel so mnou, pretože je to vážna životná zmena,” volí chápavý postoj sedemnásobný šampión.

Za pozitívne preto vníma Bonningtonovo povýšenie. “Som veľmi šťastný, že tím uznal jeho kvality a prijal zmeny, aby mohol v tíme viac rásť. Myslím si, že teraz nám bude môcť ukázať ešte viac z toho, čo dokáže. V každom prípade my budeme už navždy ako rodina. Rozprávali sme sa o tom a chceme to uzavrieť na pozitívnu nôtu.”

Pred sebou majú ešte posledných desať veľkých cien, na ktorých sa pokúsia ukoristiť nejaké ďalšie víťazstvá. Na konte ich už majú dva po triumfoch v Silverstone a Spa-Francorchamps. Hamilton sa tým dostal k 105. kariérnemu prvenstvu.

Z toho posledného však nemal veľkú radosť. “Boli sme takí šťastní, že sme získali double — bolo prvé po dlhom čase. Všetkých nás to bolelo, keď nás to takto zasiahlo,” pripomenul diskvalifikáciu Georgea Russella. “Všetkých nás to ovplyvnilo. Stratili sme dôležité body. Snažili sme sa dotiahnuť na Ferrari. Nebolo to ideálne, ale George to celkom dobre prijal. Ja som odchádzal na letnú pauzu bez pocitu, že by som vyhral preteky.”

Súvisiace články

Diskusia