logo F1online.sk

Massa o Vettelovom odchode: Najlepší pre obe strany

Felipe Massa
© Twitter/Venturi Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 11. 2020

Felipe Massa sa zo sveta veľkého motoršportu stiahol do rodnej Brazílie. Stále je však pretekársky činný, hoci najlepšie dni svojej kariéry má už dávno za sebou. Celých osem rokov strávil vo Ferrari, situáciu v talianskom tíme tak pozná veľmi dobre.

Určite nie každý si myslí, že Ferrari sa po toľkých rokoch zachovalo k Sebastianovi Vettelovi správne. A situácii rozhodne nepomohlo ani niekoľko kontroverzných momentov v priebehu tejto sezóny. Podľa Massu je však právom tímu zvoliť si takú jazdeckú dvojicu, ktorú považuje za najlepšiu. Seb navyše v tejto sezóne nepodáva výkony, aké by ste od štvornásobného majstra sveta očakávali.

„Najdôležitejšie je auto. Bez konkurencieschopného auta nemôžete vyhrávať, toto nie je o vodičoch,“ povedal Felipe Massa, pre španielsky denník AS.

„Na druhú stranu si myslím, že Sebastianov čas sa naplnil. Neodvádza prácu, ktorú by ste očakávali od štvornásobného majstra sveta a podľa mňa má tím právo rozhodnúť sa pre zmenu.“

„Nie sú to pre Sebastiana práve veselé chvíle. Myslí si, že s ním nebolo zaobchádzané správne a pre tím nie je ideálne mať v kokpite pilota v takejto situácii, ktorý navyše nie je konkurencieschopný. Myslím si, že jeho odchod je najlepší pre obe strany,“ dodal Massa.

Súvisiace články