logo F1online.sk

Chuťovka na nedeľu: VC Brazílie 2008 na Sport2 s live diskusiou na F1online

Felipe Massa – Brazília 2008
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király31. 5. 2020

Televízna stanica Sport TV si pre fanúšikov Formuly 1 pripravila poriadnu chuťovku. V nedeľu od 15:00 totiž na svojom programe Sport2 odvysiela záznam legendárnej Veľkej ceny Brazílie 2008, v rámci ktorej sa o titule rozhodovalo doslova v posledných zákrutách sezóny.

Obrovská radosť v tábore Felipeho Massu, avšak tešili sa aj ľudia okolo Lewisa Hamiltona. Dokonca ani niektorí televízni komentátori v prvej chvíli nevedeli, kto je majstrom sveta a legendárne “Is that Glock?” v podaní Martina Brundla doslova zľudovelo.

Scuderia Ferrari Press Office

Prenos bude v slovenskej verzii odkomentovaný Števom Eiselem a v českej Tomášom Richtrom. Komentár si do slovenčiny budete môcť prepnúť prostredníctvom vašich ovládačov.

“Bola to pekelná výzva,” povedal Števo Eisele, ktorý bol komentár nahrávať tento piatok, pre F1online.sk. “Na žiadne bežné preteky som sa nepripravoval tak dlho, ako na toto infarktové finále. Navyše som logicky nemal k dispozícii live timing. Napriek tomu ponúknem množstvo historiek, dobových príbehov, pohľadov s odstupom času, ale pritom stále napínavé komentovanie bez prezrádzania toho, čo sa stane.”

Východisková situácia pred pretekmi bola taká, že Felipe Massa mal 87 bodov a Lewis Hamilton 94. Vzhľadom na vtedajší bodovací systém Brazílčan potreboval vyhrať a čakať na to, aby Hamilton neskončil v top 5. Massovi by teoreticky stačilo aj druhé miesto, ale to by Hamilton mohol skončiť nanajvýš ôsmy.

Doplňme ešte dve zaujímavé veci. Počas prenosu budete môcť o pretekoch živo diskutovať na facebookovej stránke F1online.sk a v priebehu popoludnia vyjde rozhovor Števa Eiseleho s Martinom Trenklerom, ktorý bol v osudný deň v Brazílii a na všetko má mnoho živých spomienok.

Sledujte F1online a o všetkom sa včas dozviete.

Scuderia Ferrari Press Office

Súvisiace články