logo F1online.sk

RaceFans: Mercedes sa o dodávku bezpečnostných vozidiel podelí s Aston Martinom

Lewis Hamilton za safety carom
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 11. 2020

Renomovaný portál RaceFans.net dnes prišiel s informáciou, že Mercedes a Aston Martin sa v budúcej sezóne budú deliť o dodávku bezpečnostného a sanitárneho vozidla. Od roku 1996 boli všetky safety cary výhradne Mercedesy, čo sa od budúceho roka má zmeniť.

Podľa dôveryhodných zdrojov uvedeného portálu, bude Bernd Mayländer v roku 2021 na 12 z celkových 23 podujatí riadiť automobil značky Aston Martin. To isté sa týka aj posádky medical caru. Vo zvyšných jedenástich víkendoch presadne do starého známeho Mercedesu, pričom právo určiť, kde bude bezpečnostným vozidlom Aston Martin, má práve britský výrobca.

Predpokladá sa, že novým medical carom bude model DBX, ktorý je novinkou vo vozovom parku britského výrobcu a používa rovnaký štvorlitrový osemvalec, aký nájdeme aj AMG GT R. Podobne tak by sa novým safety carom mohol stať model Vantage alebo DB11, ktoré majú tento agregát takisto pod kapotou.

Len pripomíname, že koncern Daimler, pod ktorý spadá aj automobilka Mercedes, sa nedávno stal 20-percentným akcionárom Aston Martinu. Svoje podiely majú v automobilke aj Toto Wolff či Sebastian Vettel.

Súvisiace články