logo F1online.skF1online.sk

Sargeant vyvracia tvrdenia Marcusa Ericssona, že Vowles s ním nekomunikuje

Logan Sargeant
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala25. 7. 2024

Logan Sargeant bojuje o svoju budúcnosť, ale najnovšie aj s klamlivými informáciami, ktoré má o ňom šíriť Marcus Ericsson. Pilot Williamsu ich vo štvrtok pred VC Belgicka dementoval s tým, že Ericsson má všetko z druhej ruky.

Víťaz Indy500 z roku 2022 Marcus Ericsson sa o situácii vo Williamse rozhovoril po víkende v Budapešti. V podcaste Viaplay uviedol, že podľa jeho známych sa Sargeant v tíme necíti veľmi dobre a dokonca nekomunikuje s Jamesom Vowlesom. Akcionári stajne však majú stáť za ním, čo len prehlbuje napätie medzi ním a šéfom tímu.

Vzhľadom na to, že švédsky jazdec je v IndyCar tímovým kolegom Kyla Kirkwooda, ktorý je zas veľmi dobrým priateľom Logana Sargeanta, sa počas súťažných víkendov skutočne mohli baviť aj o situácii vo Williamse. Ericsson síce v podcaste neprezradil, odkiaľ čerpá tieto informácie, no predpokladalo sa, že práve od Kirkwooda.

“Marcus Ericsson má reputáciu človeka, ktorý hovorí o iných, aj keď medzi nami v živote neprebehol žiaden rozhovor. Nemá to žiadnu váhu. Nie je to pravda,” vyhlásil Logan Sargeant vo štvrtok. “S Jamesom som sa [nedávno] rozprával.”

“Čo je dôležitejšie, James a ja sme tu a chceme pre tím to najlepšie. Obaja pracujeme v prospech toho, čo je najlepšie pre stajňu. Čo je najlepšie pre tím, je v konečnom dôsledku najlepšie aj pre mňa,” pokračoval vo svojom vysvetľovaní rodák z Floridy.

Sargeant doteraz s Ericssonom nekomunikoval a vraj sa už ani nechystá. “Je to skrátka totálna nepravda. V živote som sa s ním nerozprával a ani to neplánujem. Samozrejme, zvonku sa môže zdať, že náš vzťah je horší než v skutočnosti, ale my budeme pracovať ako obyčajne a pokúsime sa podávať dobré výkony. Mali sme skupinový rozhovor, ale budem sa s ním baviť aj osobitne. Zatiaľ som na to nemal priestor.”

Nech je situácia vo Williamse akákoľvek, James Vowles viackrát otvorene vyhlásil, že stolička pod Sargeantom nie je celkom pevná. Šance na udržanie si miesta sú relatívne nízke aj vzhľadom na množstvo špekulácií o Carlosovi Sainzovi či Valtterim Bottasovi.

“Stalo sa mi toľko vecí, že to nebola obzvlášť jednoduchá sezóna. Aj z pohľadu tímu sme sa v niektorých oblastiach trápili. Je to tak už dlhšiu dobu, ale taká je realita. Najdôležitejšie je, že všetci pracujeme, aby sme sa dostali k rovnakému cieľu. To sa nikdy nezmení. Pre tím chceme to najlepšie,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia