logo F1online.skF1online.sk

Pred potvrdením Strolla sme sondovali na trhu, tvrdí Krack

Lance Stroll a Mike Krack
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 7. 2024

Vo Formule 1 panuje presvedčenie, že nikto nemá takú istotu na svojom pracovisku ako Lance Stroll. Kanadský pretekár je synom majiteľa stajne a práve pre neho kupoval v roku 2018 Force Indiu. Súčasný šéf Aston Martinu Mike Krack však trvá na tom, že tím mal okrem Strolla pripravených v jazdeckej otázke viacero alternatív.

Panuje presvedčenie, že Aston Martin ani neplánoval oficiálne oznámiť zotrvanie Lanca Strolla a bez slova s ním chcel pokračovať aj v roku 2025. Také samozrejmé sa zdalo jeho zotrvanie v tíme. Keď stajňa zo Silverstone potvrdila predĺženie zmluvy s Fernandom Alonsom, o osude kanadského pretekára nepadla ani zmienka. Časom sa teda, prirodzene, objavili otázky, čo bude nasledovať.

Podľa niektorých medializovaných informácií má Lance Stroll dokonca takú istotu, že s tímom podpísal zmluvu na neurčito. Aj keď Aston Martin o jeho budúcnosti mlčal, Kanaďana prekvapili otázky niektorých novinárov. „Áno, mojím zámerom je určite pokračovať aj v roku 2025. Zdá sa, že v poslednom období je to celkom populárna otázka,“ povedal Stroll ešte počas Veľkej ceny Kanady.

Tieto udalosti primäli Aston Martin, aby si splnil formálnu povinnosť a koncom júna oznámil aj zotrvanie Strolla. Bola to však skutočne taká formalita? Boss stajne Mike Krack tvrdí, že nie.

„Musíte si stanoviť priority. My sme veľmi jasne určili naše ciele a išli sme si za nimi. Vždy sledujete, aká je ponuka a čo je k dispozícii. Myslím si, že každý má po ruke plán B alebo plán C, keby nejaký potreboval. Keď máte možnosť dosiahnuť váš plán A, tak by ste do toho mali ísť,“ povedal boss Aston Martinu celkom zjavne poukazujúc na Strolla ako „plán A“.

Lance sa medzitým predviedol veľmi dobre a v posledných niekoľkých týždňoch dokázal porážať Fernanda Alonsa. Aston Martin má za sebou nevydarené obdobie a monopost AMR24 spôsoboval v posledných týždňoch vrásky na čelách inžinierov i pilotov. Trochu paradoxne sa zdalo, že v tomto prípade to bol Lance Stroll, kto dokázal z ťažšie zvládnuteľného auta viac vyťažiť.

„Dlhé týždne sme opakovali, že chceme kontinuitu a stabilitu. Myslím si, že pred začiatkom nového cyklu pravidiel je to dôležité pre celý tím. Sme radi, že máme na trati dosť vyspelú jazdeckú zostavu. Vieme, že naším hlavným súperom nie je druhý jazdec v zelenom monoposte,“ povedal Krack na margo „pokoja v rodine“, ktorým sa určite nemôže pochváliť taký Alpine.

„Naši jazdci veľmi dobre spolupracujú a ťahajú za jeden koniec povrazu. Presne takto to chceme. Okrem toho si myslím, že jazdci nie sú náš najväčší problém. Sme teda radi, že máme pokoj a dostali sme sa do našej súčasnej pozície,“ dodal Krack.

Súvisiace články

Diskusia