logo F1online.skF1online.sk

Russellove problémy začali desať kôl pred odstúpením: Na volante vybehli upozornenia

George Russell
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2024

George Russell bol na domácom podujatí v Silverstone na dobrej ceste za druhým víťazstvom v rade. V úvodnej fáze pretekov mal so svojím tímom všetko pod kontrolou. Jeho úsilie však nakoniec zmarili dve skutočnosti: britské počasie a spoľahlivosť Mercedesu.

Pre Russella sa všetko vyvíjalo dobre, ale len do úvodnej prehánky. Keď trať pokryla voda, začal McLaren ukazovať svoju nesmiernu silu. Georgea najprv prekonal jeho tímový kolega Lewis Hamilton, ktorý tým urobil prvý dôležitý krok na ceste za neskorším víťazstvom, a vzápätí aj obaja piloti McLarenu.

V tomto okamihu to nevyzeralo dobre, ale stále nebolo všetko stratené. Mercedes sa mohol aj vďaka vrtochom počasia vrátiť do pretekov, ale tesne pred prezúvaním späť na sliky mu jeho monopost definitívne vypovedal službu. George nakoniec odstúpil pre problém s chladením vody. Ide o jeho prvú poruchu v tejto sezóne.

„Asi desať kôl pred odstúpením mi na volante vybehli upozornenia na vysoké teploty. Bolo to akési zlyhanie chladenia vody. Naozaj neviem, čo v tejto chvíli povedať. Mal som v aute strašne skvelý pocit. Vedel som, že to budú ešte dlhé preteky. Trochu som sa trápil na mokrých častiach trate, ale… som skrátka veľmi sklamaný,“ povedal Russell po pretekoch pre televíziu Sky.

Ten v čase tohto rozhovoru ešte nepoznal výsledky pretekov. Lewis Hamilton práve bojoval na čele o víťazstvo a svoj boj nakoniec dotiahol do úspešného konca. „Lewis odvádza skvelú prácu, takže mu držme palce, nech dovezie domov toto víťazstvo. Pre náš tím to bol úžasný víkend bez ohľadu na poruchu. Na trati to v daždi bolo náročné, ale aj tak je to veľké sklamanie,“ povedal Russell.

Ten ťažko hľadal slová, zhrnul to však starým známym „taký je motoršport“. Patrí to k tomu a treba sa s tým zmieriť, aj keď je to určite premárnená príležitosť nielen na víťazstvo, ale zároveň na skvelé body do Pohára konštruktérov. „Zo začiatku sme na suchu mali všetko pod kontrolou,“ povedal George pre F1 TV.

„Potom sa podmienky zhoršili, zároveň som začal strácať výkon a nakoniec som musel odstúpiť z pretekov. Som veľmi sklamaný. Určite si odtiaľto vezmeme pozitíva, auto bolo rýchle a mali sme množstvo príležitostí, ale odstúpenie z každých pretekov je sklamaním, nehovoriac o domácom podujatí. Rozhodne sme mali šancu minimálne na pódium,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia