logo F1online.skF1online.sk

Hamilton neľutuje prestup do Ferrari: Odvádzajú skvelú prácu

Lewis Hamilton a Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 6. 2024

V úvode sezóny sme sa neraz nevedeli ubrániť dojmu, že Lewis Hamilton odpočítava preteky do konca sezóny, aby sa konečne mohol vydať do Maranella. Situácia vo Formule 1 sa však vyvíja a Mercedes v posledných týždňoch viac ako jasne naznačil, že môže výkonnostne prevýšiť Ferrari. Aj keby sa to však stalo, Lewis Hamilton zostane pevný vo svojom rozhodnutí opustiť Mercedes.

Sedemnásobný šampión vystúpil v tomto roku prvýkrát na stupne víťazov. On i jeho tímový kolega George Russell potvrdili zlepšujúcu sa formu svojho tímu, ktorý dva víkendy po sebe porazil Ferrari. Práve tam sa po sezóne nasmerujú kroky Lewisa Hamiltona, na ktorého hneď po pretekoch čakala pochopiteľná otázka.

„Nie, určite nemám žiadne vedľajšie myšlienky,“ odpovedal Hamilton na otázku, či sa nezamýšľa spätne nad svojím rozhodnutím prestúpiť do Ferrari, ktoré by už čoskoro mohlo byť za Mercedesom.

„V prvom rade chcem povedať, že milujem Mercedes. V Mercedese som od svojich 13 rokov a vždy budem jeho fanúšikom a podporovateľom. Mojou úlohou v tomto roku je pracovať čo najtvrdšie s mojimi inžiniermi a ľuďmi v továrni pri posúvaní auta správnym smerom. Nech už má tím pred sebou akúkoľvek cestu – a sú tu veci, ktorých som bol súčasťou –, tak budem hrdý na rolu, ktorú som zohral pri tomto putovaní,“ povedal Hamilton.

Lewis to okrem toho nevidí s Ferrari tak nelichotivo. Pripomína, že tento tím dokázal vyhrať preteky a situácia na štartovom rošte sa mení každý víkend. Ktovie, ako bude vyzerať víkend v Rakúsku?

Je ťažké odhadnúť, ako to bude vyzerať nasledujúci týždeň, nieto ešte v nasledujúcej sezóne, keď sa začne Lewisov „The Italian Job“. „Moja práca začne budúci rok s tímom, ktorý podľa mňa odvádza skvelú prácu,“ vyhlásil Hamilton na margo Ferrari. „Mali pár ťažkých pretekov, ale nezabúdajme, že vyhrali v Monaku.“

„Neviem vám povedať, čo je s ich autom a prečo sa dostali do tejto pozície. Priviezli sem však balík vylepšení a podľa mňa určite napredujú. Nenúti ma to premýšľať o mojom rozhodnutí,“ ubezpečil na záver Lewis.

Súvisiace články

Diskusia