logo F1online.skF1online.sk

Podľa Alonsa je o titule rozhodnuté: Najmenej chýb spraví Verstappen a Red Bull

Fernando Alonso
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala19. 6. 2024

Posledné veľké ceny nám dodali nádej, že by sme aj v tejto sezóne mohli vidieť aspoň náznak boja o majstrovský titul. Fernando Alonso to tak optimisticky nevidí: Max Verstappen si tento rok určite prevezme štvrtý titul.

Red Bull bol v sezóne 2023 absolútne dominantný a len málokto si pred štartom ročníka 2024 dokázal predstaviť také vyrovnané štartové pole, aké sme videli v posledných týždňoch. Právom sa teda natíska otázka, či sa dočkáme aj vzrušenia spojeného s bitkou o šampionátové vavríny.

“Nebojuje sa o šampionát, toto bude štvrtý titul Maxa Verstappena,” jednoznačne odkázal Fernando Alonso v rozhovore pre španielsku agentúru EFE. “Nikto nemá šancu. Uvidíme viac pretekových víťazov, keďže McLaren je silný a už niekoľko pretekov sa zdá, že Ferrari má najlepšie auto.”

Víťazstvá možno prídu. Aj kanadský víkend však ukázal, prečo bude titul patriť Verstappenovi a nie Ferrari. Mať rýchle auto nestačí, ak pri každej príležitosti zaváhate a zakopnete. “Verstappen a Red Bull spravia v priebehu 24 pretekov najmenej chýb.”

Alonso verí v lepšie zajtrajšky

Od posledného víťazstva Fernanda Alonsa na VC Španielska 2013 uplynulo jedenásť rokov. Po odchode z Ferrari sa musel uspokojiť len s deviatimi pódiami a vyhliadky na ďalšie nie sú veľmi dobré. Aston Martin v tejto chvíli môže len snívať o tom, že by sa dostal do podobnej formy ako Ferrari či McLaren.

Pred domácimi pretekmi z Alonsa necítiť ohromné nadšenie pri pomyslení na možnosti britskej stajne. “Ťažko sa hodnotí, čo by sme reálne mohli dokázať. Myslím si, že naša prirodzená pozícia je v tejto sezóne medzi ôsmym a dvanástym miestom.”

“Potom však prídete na domáce preteky, sú pred vami všetci tí domáci fanúšikovia, nuž dúfate, že skončíte v najlepšej desiatke. Neustále sa snažíte zachovať si nádej pre fanúšikov, pre samého seba aj tím. Je normálne snívať o trochu viac, no nie? Azda získame skvelý výsledok,” verí v menší domáci zázrak.

Aston Martin potrebuje prelomiť negatívnu sériu. “Stále verím, že príde tá úspešná šnúra. V kalendári je 24 pretekov a za nami ich je len deväť, takže ešte sa môže stať veľa vecí. Dúfam, že na konci roka budeme silní.”

Súvisiace články

Diskusia