logo F1online.sk

Alonsovi motivácia rozhodne nechýba, do továrne sa chystá hneď 1. januára

Fernando Alonso testuje R.S.18
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala13. 11. 2020

Fernando Alonso robí všetko preto, aby bol na nasledujúci ročník dôkladne pripravený. Na druhej strane si však uvedomuje, že v budúcom roku nebudú také dôležité výsledky Renaultu ako výsledky inžinierov v továrni. Začne sa totižto vývoj áut pre rok 2022, ku ktorému chce Alonso prispieť od samého začiatku.

Marcin Budkowski v piatok odpovedal na otázky novinárov, ktorých zaujímalo, akú má 39-ročný Alonso motiváciu vrátiť sa na vrchol. Výkonný riaditeľ tímu dal na to jasnú odpoveď, keď priblížil, ako vyzerala jeho návšteva továrne.

“Pýta sa úplne na všetko. Boli sme vo veternom tuneli a hovorí: ‘Takže teraz nemôžete dať auto pre rok 2022 do veterného tunela?’ Nie, povedali sme, kvôli pravidlám nemôžeme,” opisuje rozhovor s Alonsom Budkowski.

“Tak, kedy môžete vyvíjať?” spýtal sa ho Španiel. “Povedal som, že od prvého januára. ‘OK, tak to tu rozbehnete prvého januára?’ Na to som mu odvetil, že obyčajne nie, ale tento rok tak možno spravíme, keďže to bude dôležitý rok.”

“Odpovedal, že OK, budeme musieť ísť do toho už prvého januára, prídem sem, pomôžem vám. Takže takto vyzerá Fernandova motivácia,” zhodnotil Budkowski.

Renault v piatok ráno potvrdil, že Fernanda Alonsa už túto nedeľu čaká ďalší dvojdňový test s monopostom R.S.18 v Abú Zabí, aby sa dôkladnejšie pripravil na nasledujúci ročník. Španiel do toho ide naozaj naplno.

“Sčasti je to o tom, že sa chce dostať späť do formy, a znovuzískať ten rytmus v aute,” približuje Budkowski. “Je to príležitosť s ním jazdiť a pracovať na veciach ako volant, na jeho obľúbenom rozložení tlačidiel. Chce mať tú možnosť aktivovať rôzne systémy na aute, trénovať naše procedúry.”

“Vyzerá to jednoducho, ale čím viac tieto veci trénujeme, tým menej toho budeme musieť zvládnuť na zimných testoch. Budúci rok budeme mať na to len tri dni,” podotkol na záver.