logo F1online.skF1online.sk

Leclerc na titul nemyslí, ale chce vyhrávať

Charles Leclerc
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 6. 2024

Ferrari prichádza do Montrealu v povznesenej nálade. Tím zvíťazil druhýkrát v sezóne a dokázal to po priamom súboji na trati. Scuderia nepotrebovala šťastie či vypadnutia súperov a svoj triumf si vybojovala na trati (a v kvalifikácii). Samozrejme, stále išlo o jedinečný okruh, ale Ferrari v tejto sezóne konzistentne zbiera body, vďaka čomu sa dostalo do palebnej pozície pre útok na titul. Pilot stajne Charles Leclerc však upozorňuje, že na najvyššie méty jeho tím zatiaľ nepomýšľa.

Muž v červenej kombinéze vystúpil na pódium po každých pretekoch s výnimkou tých v Číne. Aj keď Ferrari bolo častokrát „až“ tretím najrýchlejším tímom, vďaka konzistentnému zbieraniu dobrých výsledkov teraz stráca 24 bodov na Red Bull a Charles Leclerc má na Maxa Verstappena 31-bodové manko. Podľa slov monackého pretekára však má Ferrari pred sebou ešte veľa práce.

„Na šampionát ešte nemyslím, ale cieľom je určite vyhrávať každý víkend,“ vyhlásil Leclerc pred novinármi v Kanade. „Myslím si, že v posledných siedmich alebo ôsmich mesiacoch sme sa zlepšili najviac zo všetkých. Musíme sa však aj naďalej sústrediť na proces, nie na výsledok. Dobrý výsledok bude dôsledkom tvrdej práce.“

„Naozaj sa sústredíme na proces, na naše slabiny a ako dokážeme optimalizovať každý aspekt monopostu. Keď v tom budeme pokračovať, dostaneme sa do bodu, keď budeme bojovať o víťazstvo každý víkend. Presne taký je cieľ, pretože aj keď bol pocit v Monaku skvelý, teraz musíme obrátiť list a pozerať sa dopredu. Cieľom je majstrovský titul a aby sa nám to podarilo, musíme robiť aj naďalej pokroky,“ skonštatoval monacký pretekár.

Monako bolo veľkou príležitosťou Ferrari a Leclerc sa jej so svojím tímom dokázal chopiť. Presne o to sa pokúša v priebehu celej sezóny, keďže Scuderia nie je absolútnym favoritom. Monacký pretekár sa v doterajšom priebehu sezóny umiestnil zakaždým v najlepšej štvorke. Presne to potrebujete, keď nemáte najrýchlejšie auto – maximalizovať každý jeden víkend.

Čo však prinesie Montreal? Je pravda, že ani tento okruh nie je šitý na mieru Red Bullu, ale rozhodne to nebude také zlé ako v Monte Carle. „Monako nám zvlášť prialo. Montreal je možno trochu neutrálnejší. Nemyslím si, že okruh hrá v prospech silných stránok Red Bullu, takže možno to bude príležitosť pre nás. Nemyslím si, že ich prednosťou je jazda po obrubníkoch a na tejto trati potrebujete využívať obrubníky,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia