logo F1online.skF1online.sk

Russell si po štarte mädlil ruky: Mali sme šancu na víťazstvo

George Russell
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala27. 5. 2024

Georgeovi Russellovi sa v Monaku podarilo vyrovnať najlepší výsledok Mercedesu v sezóne. Zisk piateho miesta sa mu nakoniec môže aj tak máliť. Hneď po štarte sa totiž v kokpite zoširoka usmieval a očakával, že bude útočiť na víťazstvo.

Mercedesy sa v nedeľu rozhodli pre opačnú stratégiu ako prvá štvorica na čele. Nasadením tvrdých pneumatík by mohli natiahnuť prvý stint a mať viac strategických možností či dlhšie čakať na výjazd bezpečnostného vozidla. Bernd Mayländer nakoniec nezasahoval, ale prerušenie prišlo oveľa skôr, než by si Russell želal.

“Keď sme sa prvýkrát zoradili na štartovom rošte, my sme mali obuté tvrdé pneumatiky a štvorica pred nami bola na mediumkách, tak som si hovoril: Veď to je perfektné!” priznal George Russell pre oficiálny kanál Formuly 1.

V prvom kole sa toho dialo naozaj dosť a zdalo sa, že to Mercedesu pomôže. “Keď k tomu Carlos dostal defekt, skutočne som začal uvažovať, že máme šancu minimálne na pódium, potenciálne dokonca na víťazstvo, keďže sme boli na inej stratégii. Hovoril som si, že tak trochu rozohráme tímovú hru, aby sme si vylepšili šance. Akonáhle sa však objavila červená vlajka, všetko letelo von oknom.”

Keby sa Lewis Hamilton v Monaku zahral na Kevina Magnussena a zdržoval jazdcov, ktorí by prezuli zo stredne tvrdej zmesi, Mercedes skutočne mohol vyhrať. Keď však stratég plánuje, formulový boh sa smeje.

Monako i napriek tomu prinieslo čerstvý vietor do plachiet Mercedesu. “Na stredných pneumatikách sme zvládli nejakých sedemdesiat kôl, ku koncu sme zmenšovali stratu na Ferrari a McLaren. Myslím si, že toto je azda jeden z našich najlepších víkendov. Tím odviedol úžasnú prácu, že priniesol na auto všetky tieto vylepšenia. Boli sme tiež dosť sebavedomí, že sme ich nasadili tu v Monaku.”

“Ja som bol trochu pod tlakom, aby som ich neotĺkol. Myslím si však, že to bol skutočne pozitívny víkend. Môžeme si to preniesť aj do ďalších pretekov,” usmieval sa britský jazdec.

Súvisiace články

Diskusia