logo F1online.skF1online.sk

Pérez má za sebou hororový deň: Prekvapilo ma množstvo prítlaku na čerstvých gumách

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 5. 2024

Sergio Pérez nebude na sobotu v Imole spomínať v dobrom. Mexický pretekár havaroval v treťom tréningu a v kvalifikácii nepostúpil ani do Q3. Je to drobné déjà vu na niektoré výkony pilota Red Bullu v posledných troch rokoch. Ten v súčasnosti bojuje o svoju budúcnosť v F1 a prehra s oboma pilotmi RB mu pri jeho boji určite nepomôže.

Išlo o vyvrcholenie nevýrazného dňa. Pérez havaroval v treťom tréningu v šikane Alta. Svoje auto nepoškodil nijak vážne a jeho Red Bull bol po výmene predného krídla pripravený vyraziť. Mexičanovi sa však nedarilo ani v kvalifikácii. Do Q2 postúpil s nie príliš konkurencieschopným časom z dvanásteho miesta, pričom od vypadnutia ho delili dve desatiny.

Ani vtedy by však nikoho nenapadlo, že by mohol vypadnúť už v Q2. Mexičan končil svoj pokus ako úplne posledný a teoreticky mal najlepšie podmienky. Zajazdil však veľmi nevydarené kolo a v nedeľu odštartuje z jedenásteho miesta. Pred sebou bude mať aj oboch pilotov sesterského tímu RB Júkiho Cunodu a Daniela Ricciarda.

„Celkovo to nebol hladký víkend. S autom sme sa pohrávali z jednej strany na druhú,“ povedal po skončení kvalifikácie Pérez pre televíziu Sky. „Bohužiaľ pre nás, rozostupy boli veľmi malé. Už Q1 vyzerala dosť zle a zajazdil som veľmi slabé kolo, ale nakoniec nám to stačilo na postup.“

„Q2 sme začali na použitých pneumatikách a keď som v závere nasadil čerstvé, prekvapilo ma množstvo prítlaku na zadnej náprave. V siedmej zákrute som stratil nejaké dve alebo dve a pol desatiny, ktoré ma nakoniec delili od postupu. Myslím si však, že sme urobili dobrý pokrok, ako ukázal aj Max. Bohužiaľ, nedostal som šancu, aby som to potvrdil v Q3,“ povedal Pérez.

Po štarte z jedenásteho miesta na trati, kde sa ťažko predbieha, čaká Péreza nemálo práce. Cieľ pred pretekmi je však jasný. „Myslím si, že sme schopní pozbierať dobré body a minimalizovať škody. To bude veľmi dôležité,“ dodal na záver Pérez.

Súvisiace články

Diskusia