logo F1online.skF1online.sk

Špekulácie viedli Sargeanta až do Vowlesovej kancelárie

Logan Sargeant
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 5. 2024

Logan Sargeant pokračuje aj vo svojej druhej sezóne v málo výrazných výkonoch. Americký pretekár v Miami zdolal svojho tímového kolegu v šprintovej kvalifikácii, ale inak sa v roku 2024 nemá čím pochváliť. Aj keď si sám Sargeant myslí, že odvádza dobrú prácu, na jeho domácich pretekoch ho obklopil mrak špekulácií.

Padok v Miami v priebehu piatkových víkendov ožil, keď prišiel reportér Will Buxton s informáciou, že niekto (Mercedes alebo Williams) žiada o výnimku pre Andreu Kimiho Antonelliho. Ten ešte nemá 18 rokov, čo je podmienka pre udelenie superlicencie. Kde sú pravidlá, tam sú aj výnimky a existuje možnosť, že taliansky klenot získa oprávnenie na prestup do F1 skôr.

Toto Wolff a James Vowles sa však okamžite ujali slova a akékoľvek špekulácie popreli. Nikto sa vraj nechystá vyhodiť Logana Sargeanta a v Imole ho nahradiť Antonellim. „Koluje špekulácia, že bude jazdiť v Imole – nebude jazdiť v Imole,“ vyhlásil boss Williamsu o sedemnásťročnom talianskom mladíkovi.

„V súčasnosti zvažujeme, ktorých pilotov posadíme do auta v rokoch 2025 a 2026. Chceme správnu jazdeckú zostavu pre tieto dve sezóny, pretože pri zmene pravidiel si skutočne nechcete prejsť aj výmenou pilotov. Hovorili sme so štyrmi alebo piatimi jazdcami o rokoch 2025 a 2026. Veľmi rád sa však posadím a ešte chvíľu počkám,“ ubezpečil Vowles.

Ten pripomenul, že prvoradou úlohou Williamsu je v súčasnosti zrýchliť auto. „V prvom rade je mojou zodpovednosťou zrýchliť monopost, pretože Alex je pilot na úrovni majstra sveta. Musíme mu poskytnúť správne auto. To sa nám zatiaľ nepodarilo a práve na to sa sústredím. Niečo také vám obvykle otvorí nové možnosti smerom do budúcna,“ dodal Vowles.

So špekuláciami o svojom odchode bol v Miami konfrontovaný aj Logan Sargeant. Americký pretekár ani v úvode sezóny nevystúpil zo svojho tieňa, s Alexom Albonom prehral všetky kvalifikácie okrem tej šprintovej v piatok a v pretekoch je jeho bilancia veľmi podobná. On sám však svoje výkony nehodnotí negatívne.

„Za celý rok som sa od prvého tréningu necítil takto komfortne,“ povedal Sargeant novinárom v Miami. „Asi od Austrálie som sa v aute cítil veľmi dobre. V Japonsku som z toho dostal všetko a aj keď bola Čína sklamaním, tu v Miami som cítil, že som odviedol dobrú prácu. Hľadám len tú poslednú desatinu.”

Na otázku, či viedol rozhovory so šéfom o budúcnosti svojej sedačky, odpovedal: „Nie, takto by som to nepovedal. S Jamesom som sa rozprával interne a hovoril som tiež so svojimi manažérmi,“ povedal Sargeant, ktorý následne dostal otázku, či má od šéfa aj nejaké záruky ohľadne svojej budúcnosti. „Všetko sú to interné rozhovory. Nebudem vám o tom hovoriť,“ odpovedal rodák z Floridy.

Súvisiace články

Diskusia