logo F1online.skF1online.sk

Honda by rada podporovala Cunodu aj po roku 2026

Júki Cunoda
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 5. 2024

Prestupový kolotoč sa točí ďalej. Svoj osud v ostatných týždňoch spečatili Fernando Alonso a Nico Hülkenberg. Čakáme, ako sa vyvinie situácia v Red Bulle a Mercedese, po ktorých sa pozornosť presunie k tímom zo stredu poľa. Otázok je ešte viac ako dosť a veľmi zaujímavé bude aj rozuzlenie jazdeckej otázky v tíme RB.

Daniel Ricciardo bol pred touto sezónou spájaný s Red Bullom, Júki Cunoda s definitívnym odchodom zo štruktúr rakúskeho tímu. Situácia sa nám však na začiatku sezóny vyvinula celkom nečakane a je to Cunoda, ktorý si veľmi hlasno nárokuje na dlhodobé zotrvanie vo Formule 1. Z jazdca, ktorý sa do F1 mal dostať len vďaka podpore Hondy, je zrazu veľmi zaujímavý prestupový artikel.

Teraz má Cunoda status kvalitného jazdca, ktorý, ako sa zdá, môže aj naďalej počítať s podporou Hondy. „Myslím si, že by to bol krásny príbeh, keby Cunoda najprv hral aktívnu rolu v RB a potom by ho povýšili do Red Bullu,“ povedal v rozhovore pre Autosport generálny riaditeľ Honda Racing Corporation Kodži Watanabe.

„Aj keď sa naše spojenie s Red Bullom skončí, radi by sme ho aj naďalej pozorne sledovali pri jeho ceste do najlepších tímov. Cunoda je produktom jazdeckej školy Hondy. Je veľkým snom Honda Racing Corporation, aby sa jej absolventi stali špičkovými jazdcami. Je veľmi dôležité, aby sa Júki stal špičkovým pilotom Formuly 1,“ dodal Watanabe.

Je zrejmé, že v Aston Martine nezostane pre Cunodu miesto. Tento tím už podpísal predĺženie kontraktu s Fernandom Alonsom a ak Lance Stroll neukončí kariéru, druhý kokpit bude patriť práve jemu. Mohlo by to byť teda trochu zvláštne, keby sa logá Hondy objavili na monopostoch, ktoré nepoháňajú motory japonskej automobilky.

„Nemusí to byť vôbec náročné. Musíme sa rozhodnúť a musíme zistiť, aká bude situácia. Môžeme však naďalej podporovať Júkiho,“ povedal Watanabe. „Ešte stále nevieme, aká bude jazdecká situácia v Aston Martine. Už potvrdili Alonsa, ale zatiaľ sme nepočuli, že by potvrdili aj Strolla. Nemyslím si, že Júkiho šance sú úplne nulové, takže v súčasnosti tu máme aj takúto možnosť.“

Súvisiace články

Diskusia