logo F1online.sk

Abiteboul sa ospravedlnil Oconovi, množia sa u neho technické problémy

Esteban Ocon
© Renault Sport
Ladislav Király
Ladislav Király2. 11. 2020

Estebanovi Oconovi víkend v Imole príliš nevyšiel. Na kolegu Daniela Ricciarda opäť raz strácal a potom mal navyše aj smolu. Kvôli technickému problému preteky nedokončil.

Francúz doplatil na problémy s prevodovkou a technické ťažkosti mal už štvrtýkrát. Čo je horšie, išlo už o tretie vypadnutie v posledných piatich víkendoch.

„Celkovo to bol ťažký víkend, moja smola pokračuje,“ povedal Ocon. „Mali sme hneď niekoľko problémov. Najskôr sa mi štítok z priezoru dostal do brzdového potrubia a už veľmi skoro sme museli prísť do boxov, aby sme ho odtiaľ vybrali. No a potom sme mali problém s prevodovkou.“

„Treba povedať, že v sobotu som nemal najlepšiu kvalifikáciu a následne na to nadviazalo viacero technických problémov. Ten prvý so štítkom z priezoru, ktorý spadol do brzdového potrubia, tak to bola smola. Nasledoval problém so spojkou a napokon sa zlomil hnací hriadeľ,“ dodal Esteban Ocon.

Ricciardo bol na tom celkom inak, problémy sa mu vyhli a cieľom prešiel ako tretí. Svojho kolegu teda na body poráža už 95:40.

„Chcel by som začať tým, že sa ospravedlním Estebanovi,“ uviedol šéf tímu Cyril Abiteboul. „Zaznamenali sme ďalšie vypadnutie kvôli technickému problému…“

Podľa Abiteboula Ocon v kvalifikácii „nebol ďaleko“ a mal aj „slušný štart“ na to, aby bol v hre o body, ale potom to prišlo.

„Vyskytli sa problémy, ktoré spôsobili zlyhanie prevodovky a museli sme odstúpiť. Je to škoda, pretože Daniel ukázal, že keď auto funguje, má potrebné tempo a konkurencieschopnosť,“ dodal Cyril Abiteboul.