logo F1online.sk

Hamilton: Nepotrebujem obhajobu svojho rozhodnutia ísť do Ferrari

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala18. 4. 2024

Ani Lewis Hamilton neušiel množstvu hodnotení jeho prestupu do Ferrari. Pre svojich neprajníkov má však odkaz. Ich negatívne poznámky či pomyselné a možno aj ironické palce hore za to, že odchádza pri slabých výkonoch Mercedesu, s ním vraj nijako neotrasú.

V úvode sezóny sa Lewisovi Hamiltonovi podarilo nahonobiť len desať majstrovských bodov, čo je na pomery sedemnásobného majstra sveta žalostne málo. Jedna strana aj preto uvažuje, či by mal ísť do Ferrari, a druhá zas jeho prestup schvaľuje. Z nie veľmi konkurencieschopného prostredia totiž mieri do tímu, ktorý má potenciál ponaháňať Maxa Verstappena. Slabých skrátka treba nechať za sebou.

Po nahnevanej odpovedi v Suzuke, či reportér “má aj nejaké lepšie otázky” ako či sa utešuje výsledkami Ferrari, sa k tejto téme musel vrátiť opäť. Jasne však odkázal, že problémy Mercedesu z úvodu roka neberie ako dôkaz či potvrdenie správnosti jeho rozhodnutia.

“Nemám pocit, že by som potreboval svoje rozhodnutie obhajovať,” odvetil pomerne rázne Lewis Hamilton na okruhu v Šanghaji. “Myslím si, že viem, čo je pre mňa správne. Nič sa na tom nezmenilo od chvíle, keď som sa tak rozhodol. Ani na sekundu som o tom nepochyboval a komentáre iných ľudí so mnou nijako nezakolíšu.”

“Dokonca aj dnes ľudia pokračujú vo vypúšťaní sračiek, čo sa bude ťahať aj zvyškom roka. Ja skrátka budem musieť robiť to, čo som robil aj naposledy,” poznamenal na margo posledného prestupu z McLarenu do Mercedesu. “Iba ja viem, čo je pre mňa správne a toto bude pre mňa vzrušujúce obdobie.”

Čo vlastne Lewis Hamilton myslel tými “sračkami” v médiách? “Len si prečítajte, čo sa píše,” zareagoval britský pretekár. Z jeho odpovede sa môžeme domnievať, že naráža na zástupy ľudí, ktorí už Scuderiu oplakávajú z jeho angažovania.

O rok mu už tento cirkus bude môcť byť ukradnutý. S Ferrari sa totiž pomaly bude pripravovať na nové pravidlá. Ak by Ferrari dokázalo postaviť vynikajúci monopost, predĺžil by si ešte svoju kariéru?

Hamilton súhlasne prikývol. “Ja budem pretekať dlho po štyridsiatke. Takže áno, nie je to žiadna krátkodobá záležitosť. Budem pretekať ešte dosť dlho, takže je dobré, že aj Alonso je stále tu. Dúfam, že aj on to ešte chvíľu potiahne.”