logo F1online.sk

Potvrdené: VC Holandska sa v tomto roku neuskutoční

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király28. 5. 2020

Predstavitelia Veľkej ceny Holandska už dlhšie avizovali, že o preteky bez divákov nemajú záujem. Návrat Formuly 1 do svojej krajiny chcú realizovať celkom inak a tešia sa na oranžovú záplavu.

Aj preto sa v zásade len čakalo na okamih, kedy definitívne potvrdia zrušenie tohtoročného podujatia. Teraz sa tak stalo a Veľká cena Holandska je oficiálne odložená na rok 2021.

Treba povedať, že vôbec nejde o prekvapenie a Zandvoort sa neobjavil v žiadnej z doterajších verzií pripravovaného tohtoročného kalendára.

“Vzhľadom na celosvetový rozmach koronavírusu (COVID-19) bola Heineken Veľká cena Holandska Formuly 1 odložená,” stojí v aktuálnom stanovisku.

“Organizátori Veľkej ceny Holandska museli prísť po konzultáciách s Manažmentom Formuly 1 k záveru, že v tomto roku a bez divákov nie je možné uskutočniť tieto preteky. Preto padlo rozhodnutie o ich definitívnom odložení na rok 2021.”

“Spoločne s FIA a Manažmentom Formuly 1 sa dohodneme na rozpise podujatí pre rok 2021 a na novom dátume pre Veľkú cenu Holandska. Podobne, ako v každom roku, FIA dátum potvrdí na konci roku 2020. Lístky ostávajú v platnosti,” dodali organizátori.

Doplňme, že v histórii sa konalo celkovo 30 Veľkých cien Holandska a všetky na okruhu v Zandvoorte. Tá prvá v roku 1952, posledná v roku 1985.

“Na tieto prvé preteky sme boli absolútne pripravení a naďalej aj sme,” uviedol bývalý pretekár a športový riaditeľ VC Holandska Jan Lammers. “Návrat F1 do Zandvoortu by sme radi oslávili spolu s našimi holandskými fanúšikmi. Všetkých sme poprosili o trpezlivosť. Ja sa na to teším už 35 rokov, takže ešte rok viem vydržať.”