logo F1online.sk

V tomto biznise je kľúčová pokora, upozorňuje Vasseur

Charles Leclerc a Frédéric Vasseur
© SF Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2024

Aj keď netriumfuje v šampionáte, Ferrari má za sebou vydarený začiatok sezóny. Fanúšikovia tohto tímu už ani nespoznávajú svoj tím, ktorý sa v posledných rokoch preslávil hlavne strategickými prehmatmi a požieraním vlastných pneumatík. Boss stajne Frédéric Vasseur však pripomína, že je dôležité sa nezblázniť.

Úvod minulej a tohtoročnej sezóny v podaní Ferrari je ako noc a deň. Potvrdili to všetky štyri doterajšie okruhy, ktoré boli svojimi charaktermi veľmi odlišné, čo chlapcom z Maranella dodáva sebadôveru navyše. Nesmie jej však byť až príliš veľa.

„V porovnaní s minulým rokom sme urobili veľký pokrok v rýchlych zákrutách a Suzuka je toho dobrým príkladom,“ povedal po víkende v Japonsku boss Ferrari Frédéric Vasseur. „Stále však máme slabiny. Povedal by som, že zakaždým je to tak trochu o kompromise. Niekde sa zlepšíte a inde stratíte.“

„Celkovo si však myslím, že keď si porovnáte začiatok tohtoročnej sezóny a tej minuloročnej, tak sme urobili slušný krok vpred. Red Bull je určite stále pred nami, ale naším cieľom je dostať ich pod väčší tlak a s tlakom prichádzajú chyby,“ dodal Vasseur.

Ferrari musí tešiť, že v úvode nového ročníka predviedlo nevídanú konzistentnosť výkonov. Druhou silou za Red Bullom bola Scuderia prakticky na všetkých štyroch okruhoch. To je skvelá správa pred zvyškom sezóny, keďže nás čakajú rôzne typy okruhov a monopost SF-24 zatiaľ neukázal zásadnejšiu slabinu.

„Je to nesmierne tesné. Myslím si, že v tomto biznise je kľúčová pokora,“ vyhlásil Vasseur. „V Japonsku sme v kvalifikácii videli štyri tímy v jedinej desatine sekundy. Musíte si pamätať, že keď niečo platí v jeden víkend, nemusí to platiť v ten nasledujúci. Budúci víkend sa začne opäť od nuly. Musíme si to pripomínať pred každými pretekmi.“