logo F1online.sk

Zostáva! Fernando Alonso predĺžil zmluvu s Aston Martinom

Fernando Alonso
© LAT Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 4. 2024

Ďalšia sedačka pre rok 2025 je obsadená. Fernando Alonso nekončí, nenahradí ho Carlos Sainz a svoju kariéru natiahne minimálne do svojich 45 rokov. Stajňa totiž oznámila, že so španielskym matadorom podpísala „viacročné“ predĺženie kontraktu. To znamená, že v roku 2026 opäť spojí svoje sily s japonskou Hondou.

Na jazdeckom trhu sa nám situácia rozmotáva akosi skoro. Lewis Hamilton v januári potvrdil svoj prestup do Ferrari a už v prvej polovici apríla došlo k definitívnemu obsadeniu ďalšej lukratívnej sedačky. Fernando Alonso neprestúpi do Red Bullu ani do Mercedesu, takisto sa nerozhodol úplne skončiť. Minimálne v rokoch 2025 a 2026 bude pokračovať vo farbách Aston Martinu.

Vo Formule 1 tak zotrvá minimálne do svojich 45 rokov a v sezóne 2026 ho opäť bude poháňať pohonná jednotka japonskej automobilky Honda, ktorá s Aston Martinom uzavrela továrenskú dohodu o dodávkach motorov.

„Zabezpečenie Fernandovej dlhodobej budúcnosti v Aston Martin Aramco je fantastická správa,“ povedal šéf tímu Mike Krack. „Za posledných 18 mesiacov sme si vybudovali silný pracovný vzťah a zdieľame odhodlanie pre dosiahnutie úspechu tohto projektu.“

„V posledných mesiacoch sme viedli neustály dialóg a Fernando dodržal svoje slovo. Keď sa rozhodol, že chce pokračovať v kariére, najprv sa rozprával s nami. Ukázal, že nám verí, a my veríme jemu. Fernando je hladný po úspechu, jazdí lepšie ako kedykoľvek predtým, je fit ako kedykoľvek predtým a je úplne oddaný tomu, aby sa Aston Martin Aramco stal konkurencieschopnou silou,“ pokračoval Luxemburčan.

„Táto viacročná zmluva s Fernandom nás zavedie do roku 2026, keď začne naša továrenská dohoda s Hondou. Tešíme sa, že si spolu vytvoríme ďalšie neuveriteľné spomienky a dosiahneme ďalšie spoločné úspechy,“ dodal Krack.