logo F1online.sk

Villeneuve prekukol Wolffa: O Verstappenovi hovorí len preto, aby dráždil Red Bull

Toto Wolff
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala31. 3. 2024

Toto Wolff sa v posledných týždňoch nezastavil. Čas si vypĺňal aj tým, že v médiách ospevoval Maxa Verstappena a otvorene ho lákal do Mercedesu. Podľa Jacquesa Villeneuvea to však nemyslel vážne. V skutočnosti má inú agendu ako pritiahnuť trojnásobného šampióna do Brackley.

O budúcnosti Maxa Verstappena sa špekulovalo dosť, no zdá sa, že to boli len plané reči. V Red Bulle je už napohľad pokoj a Holanďan nikam neodchádza. Toto Wolff i napriek tomu pokračuje v dobývaní srdca Maxa Verstappena. Buď vie niečo, o čom my nevieme, alebo…

Nad druhou alternatívou sa zamyslel Jacques Villeneuve, ktorého slová priniesol britský Daily Express. “Nedokážem si predstaviť, že by Toto Wolff chcel Maxa. Táto myšlienka by mu zišla na um len z jedného dôvodu; aby dráždil Red Bull.”

“Neviem si ho predstaviť v Mercedese, pretože prehrali boj o titul s Red Bullom a Maxom. Určite by to nebolo kvôli tomu, že Maxa skutočne chce. Skôr to bude mať čo dočinenia s tým, ako domŕzať do Red Bullu,” odhaľuje Wolffove skutočné pohnútky — alebo si to aspoň myslí — majster sveta z roku 1997.

Villeneuve uznáva, že rozkol v Red Bulle by mohol mať negatívny dopad na výsledky tímu. Na druhej strane sa to očakáva aj od Verstappenovho odchodu. Kanadský pretekár to však s vyhliadkami Red Bullu po Holanďanovom potenciálnom prestupe nevidí tak zle: Stačí do auta posadiť napríklad Fernanda Alonsa, ktorý ponuke z Milton Keynes určite nepovie nie.

“Vo vnútri Red Bullu aj mimo neho sa v tejto chvíli odohráva veľa osobných vendiet. Celá situácia je chaotická,” pokračoval Villeneuve. “Max vyhráva, pretože má úžasné auto. Red Bull vyhráva, pretože majú skvelého jazdca. On však nie je jediný úžasný jazdec na svete. Posaďte do toho monopostu Alonsa a tiež bude vyhrávať.”

“Som si istý, že Max si verí, že by v Mercedese a vo Ferrari dokázal vyhrávať a bol by z neho ten rozdielový prvok. Musí tomu veriť a mohol by byť faktorom, ktorý rozhodne. To sa však nedozvieme, kým sa pre ten prestup nerozhodne. Momentálne poráža Péreza, vďaka čomu pôsobí takým úžasným dojmom. Nevieme však, aký dobrý je Pérez v skutočnosti. Vieme len, že nie je na Verstappenovej úrovni,” doplnil.