logo F1online.sk

F1 rezervovala prvé dva augustové víkendy pre Silverstone (+KALENDÁR)

Silverstone
© Pirelli Motorsport
Milan Kubala
Milan Kubala27. 5. 2020

Skladať kalendár je v súčasnej situácii umenie. Nariadenia vlád sa menia zo dňa na deň, a tak pri tvorbe programu treba vždy počítať s istým stupňom voľnosti. V prípade Silverstonu to platí dvojnásobne, keďže stále nikto netuší, či dostane výnimku od britskej vlády. Nateraz sa však našlo riešenie.

Podľa Autosportu sa Silverstonu podarilo dohodnúť na posunutí pôvodne zamýšľanej dvojičky pretekov na neskorší termín. Najskôr sa hovorilo o 19. a 26. júli, následne o 26. júli a 2. auguste, no vďaka zrušeniu pretekov historických áut na Silverstone sa toto všetko podarilo odsunúť až na prvé dva augustové víkendy, teda 2. a 9. augusta. Vďaka pozitívnym správam z prostredia britskej vlády sú tieto dva termíny rezervované.

Optimistické vyhliadky však treba poistiť, a tak Hockenheim stále zostáva v pohotovosti nahradiť Veľkú cenu Veľkej Británie, ak by predsa len bol s udelením výnimky problém. Rozhodnutie sa očakáva najneskôr v druhej polovici júna, keď sa budú opäť prehodnocovať karanténne opatrenia.

Sezóna by sa nám podľa najnovších správ rozbehla trojičkou pretekov v Rakúsku a Maďarsku, po ktorej by nasledovala dvojtýždňová pauza. Na ďalšie víkendy sa Formula 1 presunie do Veľkej Británie, kde sa odohrajú prvé dva preteky z druhého súťažného trojvíkendu; ten ukončí španielska Barcelona.

Belgicko s Talianskom si stále držia svoje pôvodné termíny, a teda 30. augusta a 6. septembra.

Oficiálne potvrdenie tohto predbežného kalendára sa očakáva v pondelok.

Predbežný program európskej časti pre rok 2020:

5. júl – Rakúsko
12. júl – Rakúsko
19. júl – Maďarsko
2. august – Veľká Británia
9. august – Veľká Británia
16. august – Španielsko
30. august – Belgicko
6. september – Taliansko