logo F1online.sk

Susie Wolffova podala na FIA trestné oznámenie

Toto Wolff a Susie Wolffová
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 3. 2024

Aby sme sa v tých súdnych sporoch jedného dňa úplne nestratili. Felipe Massa podal na britskom súde žalobu na FIA, FOM a Bernieho Ecclestona; zamestnankyňa Red Bullu podala na pôde FIA sťažnosť na Christiana Hornera; a najnovšie chce hľadať riešenie právnou cestou aj šéfka F1 Academy Susie Wolffová. Ako sa zdá, manželka šéfa Mercedesu mieni pohnať falošné podozrenie z vynášania dôverných informácií až na súd.

Na politickom a mocenskom poli sa toho v posledných mesiacoch odohralo toľko, že sme už aj zabudli, ako sa Medzinárodná automobilová federácia dopustila v zime nemalého prešľapu, keď nepriamo obvinila manželov Wolffovcov z vynášania dôverných informácií.

„FIA si je vedomá špekulácií médií, ktoré sa sústreďujú na údajné informácie dôverného charakteru, ktoré člen tímu FOM (Susie Wolffová, pozn. red.) odovzdávala šéfovi tímu F1. Oddelenie pre dodržiavanie pravidiel FIA sa touto záležitosťou (v súčasnosti už) zaoberá,“ znelo decembrové stanovisko FIA, ktoré reagovalo na mediálne špekulácie z nie príliš dôveryhodného zdroja.

Za Wolffovcov sa následne postavilo všetkých desať tímov, ktoré súčasne zverejnili identické tlačové stanoviská plné podpory šéfke F1 Academy. A oheň bol na streche. FIA pod vedením prezidenta Mohameda bin Sulajema mala na konte ďalší trapas a hrozili jej nemalé problémy, keďže Wolffovci nechceli nechať celú záležitosť len tak – a ani nenechali.

V stredu potvrdila manželka šéfa Mercedesu, že sa rozhodla podať trestné oznámenie na francúzskom súde. „Môžem potvrdiť, že som 4. marca podala trestné oznámenie na francúzskych súdoch v súvislosti s výrokmi, ktoré o mne vyslovila FIA v decembri minulého roka,“ uviedla šéfka F1 Academy vo svojom stanovisku.

„Vo vzťahu s konaním FIA a jej zamestnancov v tejto záležitosti stále nedošlo k žiadnej transparentnosti alebo vyvodeniu zodpovednosti. Cítim, že viac ako kedykoľvek predtým je dôležité sa postaviť, upozorniť na nevhodné správanie a zabezpečiť, aby sa ľudia zodpovedali. Aj keď si niektorí môžu myslieť, že mlčanie ich zbavuje zodpovednosti, nie je to tak,“ vyhlásila Wolffová.

Súvisiace články