logo F1online.sk

Bude Hamilton pre Ferrari prínosom? Lepšou voľbou by bol Verstappen, naznačuje Schumacher

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár16. 3. 2024

Ralf Schumacher spochybňuje prínos Lewisa Hamiltona pre Ferrari, v ktorého farbách sa Brit predstaví už v budúcom roku. Nemec porovnáva sedemnásobného šampióna s úradujúcim majstrom sveta Maxom Verstappenom a naznačuje, že oveľa vhodnejšou akvizíciou ako 39-ročný matador by bol pre tím z Maranella v súčasnosti dominujúci Holanďan.

Bývalý pilot Formuly 1 si kladie otázku, ako vlastne Hamilton Ferrari svojou prítomnosťou obohatí a či bude vôbec prínosom. Rekordéra v počte víťazstiev porovnáva s Maxom Verstappenom, ktorého považuje za komplexnejšieho pilota a naznačuje, že Holanďan by bol pre Scuderiu oveľa platnejšou posilou ako Angličan, ktorému už ťahá na štyridsiatku.

„Určite so sebou prinesie do tímu množstvo skúseností a mnoho postrehov, ale myslím si, že Ferrari je už beztak na dobrej ceste,“ uviedol brat legendárneho Michaela Schumachera pre formel1.de. „Hamilton nebude mať Ferrari veľmi čo ponúknuť.“

„Som si však istý, že Vasseur by do neho nevrazil toľko peňazí len tak. Hamiltonovi ponúkne a dá všetko, čo si zažiada, aby zabezpečil, že bude schopný podávať požadované výkony.“

Schumacher Hamiltonove kvality nespochybňuje, no naznačuje, že sa v súčasnosti na štartovom poli pohybujú aj lepší pretekári. Podľa Nemca má od pilota Mercedesu navrch minimálne Max Verstappen.

„Hamilton je sedemnásobný majster sveta a samozrejme fantastický jazdec. Nemyslím si však, že je rovnako kvalitný ako Verstappen – nie je totiž taký konzistentný. Zároveň z auta nedokáže vyžmýkať povestnú desatinu k dobru.“

Niekdajší pilot Williamsu a Toyoty si taktiež myslí, že v prípadoch, keď nedisponuje dostatočne konkurencieschopným monopostom, stráca Hamilton na motivácii. Obdobne ako Nemec sa v tomto ohľade prednedávnom vyslovil na adresu Brita aj Flavio Briatore.

„Na to, aby jazdil rýchlo, musí mať pod sebou dostatočne konkurencieschopné auto,“ tvrdí víťaz šiestich veľkých cien. „Zároveň si kladiem otázku, či dokáže kráčať s dobou aj po zavedení nových pravidiel. Po zmene predpisov totiž bude musieť zmeniť jazdecký štýl a s tým by mohol mať problémy,“ dodal Schumacher.