logo F1online.sk

Hamilton nám plne dôveruje, inak by do Maranella neprestúpil, hovorí prezident Ferrari

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Tomáš Masár
Tomáš Masár15. 3. 2024

Po dlhšom čase sa postavil pred mikrofóny novinárov prezident Ferrari John Elkann. Keďže rodáka z New Yorku vídať v garáži tímu z Maranella iba výnimočne, médiá mali na Taliana s americkým pôvodom kopu otázok – a Elkann im ich ochotne zodpovedal.

Reportérov zo Sky v prvom rade zaujímalo to, čo bolo z pohľadu Elkanna dôvodom pre Hamiltonovo angažovanie a čo primälo sedemnásobného šampióna prestúpiť do Ferrari.

V tejto súvislosti sa Elkann vyslovil v zmysle, že po Hamiltonovi poškuľoval už mnoho rokov a keď prišla vhodná príležitosť, neváhal sa jej chopiť a Brita pritiahnuť do Ferrari. Pilot Mercedesu vraj s predostretou ponukou súhlasil preto, že projektu Scuderie bezvýhradne dôveruje.

„V priebehu rokov som zakaždým hovoril, aký je Lewis skvelý pilot a koľko toho pre F1 urobil,“ povedal Elkann pre Sky. „To, že sa pripojí k Ferrari svedčí o tom, ako veľmi nám dôveruje a verí, že spolu dosiahneme veľké veci.“

Druhá otázka na Elkanna súvisela s Oliverom Bearmanom, ktorý si v Džidde odbil svoju premiéru v F1. Sky zaujímalo v tomto ohľade najmä to, ako hodnotí prezident Ferrari výkon 18-ročného mladíka.

„Myslím si, že Oliver na svoj debut vzhľadom na to, že sa mu podarilo zdolať Hamiltona s Norrisom, nikdy nezabudne,“ nechal sa počuť Elkann, ktorého teší, že je Ferrari na začiatku sezóny 2024 v oveľa lepšej forme ako bolo o takomto čase vlani.

„Keď sa pozriem, kde sme boli pred rokom, tak je zjavné, že sme do tohto ročníka vstúpili lepšie. Je však dôležité, aby sme sa aj naďalej zlepšovali a napredovali.“ Na záver zhodnotil vystúpenie Ferrari v Saudskej Arábii z pohľadu celého tímu.

„Boli to skvelé preteky. Skončili sme na stupňoch víťazov, Leclerc zajazdil najrýchlejšie kolo a Bearman, historicky najmladší pretekár Ferrari v F1, bodoval vo svojich debutových pretekoch.“

„Rovnako ma potešil aj Sainz, ktorý po operácii zamieril hneď na okruh. Napovedá to veľa o tom, aký skvelý tímový duch panuje vo Ferrari. Som veľmi hrdý a ďakujem všetkým, ktorí sa podieľali na dosiahnutí tohto dôležitého výsledku,“ zakončil Elkann.

Súvisiace články