logo F1online.sk

Kritikov umlčím výkonmi na trati, odkazuje Stroll

Lance Strollv
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár28. 2. 2024

Lance Stroll patrí medzi najväčšmi kritizovaných jazdcov na štartovom poli. Časti fanúšikovskej obci sa totiž nepáči, že Kanaďan ťahá oproti tímovým kolegom spravidla za výrazne kratší koniec, no napriek tomu sa nemusí strachovať o svoju sedačku. Tvrdia, že je tomu tak len preto, že vlastníkom Aston Martinu – kde Stroll v súčasnosti preteká – je nik iný ako jazdcov otec. Dvadsaťpäťročný pretekár s touto kritikou nesúhlasí a hovorí, že si svoje miesto v F1 zaslúži. Hodlá to potvrdiť výkonmi na trati a kritikov tak raz a navždy umlčať.

Lance Stroll vlani získal iba tretinu z bodov Fernanda Alonsa. Objektívne povedané, väčšina jazdcov by si po takomto nezdare bola po sezóne nútená zbaliť kufre a pobrať sa inam. Nie však Kanaďan. V prípade rodáka z Montrealu sme si akosi zvykli, že nech si pilot počína akokoľvek, o svoju budúcnosť sa báť nemusí.

Nejeden z fanúšikov je presvedčený o tom, že je tomu tak len preto, že Strollov otec Lawrence má pod palcom Aston Martin, v ktorom mladík v súčasnosti preteká. Pretekár samotný sa však voči takýmto tvrdeniam ostro ohradzuje a hovorí, že sa nezakladajú na pravde.

„Nech si každý hovorí, čo chce. Ja svojim kritikom odpoviem výkonmi na trati,“ nechal sa počuť syn kanadského miliardára. „S otcom som toho v motoršporte preskákal už mnoho. Sprevádzal ma od motokárových čias, cez juniorské súťaže až do dnešných dní vo Formule 1, a to, čo sme spolu dokázali, je niečo úžasné.“

„Jeho vízia a vášeň pre šport, pre Aston Martin, je neuveriteľná. Je úžasné byť toho súčasťou a vidieť, ako veľmi sme sa ako tím za posledné štyri roky rozrástli, pričom budúcnosť bude ešte vzrušujúcejšia.“

Stroll do vlaňajšej sezóny nevstúpil vôbec zle, ale po niekoľkých pretekoch okúsil výsledkovú mizériu. Na konci ročníka sa však do určitej miery pozviechal a pokiaľ by také výkony ako na sklonku roka 2023 podával aj v nadchádzajúcom šampionáte, razom by mu ubudlo neprajníkov.

„Sezónu sme zakončili vcelku fajn,“ poznamenal držiteľ troch pódiových umiestnení. „Chceme nadviazať na minulý rok, keďže sme mali vlami veľmi silné auto – hoci nie všade. Na určitých tratiach sa správalo vynikajúco, no na iných sme mali čo robiť. V tomto roku by sme radi podávali stabilnejšie výkony.“

„Minulý rok sme boli v prvých piatich, šiestich alebo siedmich pretekoch naozaj veľmi silní, ale následne sa na nás začali doťahovať ostatné tímy. Na konci roka sme sa síce vrátili v plnej paráde, ale v priebehu sezóny sme neboli (zakaždým) takí silní ako na jej začiatku. V roku 2024 si kladieme za cieľ neustále bojovať o dobré body, pódiá a pokúsiť sa zaknihovať prvé víťazstvo pre tento tím,“ zakončil Stroll.

Súvisiace články