logo F1online.sk

Russell si myslí, že špekulácie o jeho odchode šíri Pérezov tábor

George Russell
© Twitter/Williams Racing
Ladislav Király
Ladislav Király26. 10. 2020

Už niekoľko dní sa intenzívne špekuluje o tom, že George Russell po sezóne skončí vo Williamse a jeho miesto zaujme Sergio Pérez. Je to veľmi nečakané, pretože Russell má platnú zmluvu, avšak vo Formule 1 sú podobné veci pomerne bežné. Tím potrebuje peniaze a spolu s nimi vie získať aj kvalitného pilota, tak prečo nie?

Russell však podľa vlastných slov ostáva pokojný a hovorí, že tieto špekulácie vychádzajú práve z Pérezovho tábora. Ľudia blízki Mexičanovi ich vraj šíria úmyselne. Mnoho zdrojov však potvrdilo, že na tom asi skutočne niečo bude a ani šéf Williamsu Simon Roberts v piatok po priamej otázke nepotvrdil, že jazdecké zloženie sa meniť nebude.

„Myslím si, že všetky tieto špekulácie sú živené Pérezovým táborom,“ uviedol Russell. „Ten sa pokúša vyvíjať tlak na viaceré tímy, pričom potenciálne má záujem hlavne o miesto v Red Bulle. Taký je môj osobný pohľad. Ja mám platnú zmluvu a nemám sa čoho báť. Som tu len preto, aby som sa koncentroval na svoju prácu.“

Russell už vo štvrtok povedal, že s novým vedením Williamsu sa chce o všetkom porozprávať, no a od piatku bol priamo na okruhu aj riaditeľ Dorilton Capital Matthew Savage, takže na diskusie bolo dostatok času.

„Povedali mi, že ani netušia, odkiaľ tieto špekulácie prišli,“ skonštatoval Angličan. „Po piatkovej Simonovej tlačovke boli veci opäť tak trochu vytrhnuté z kontextu a tím presne toto nechcel. Nechcú sa k tomu vyjadrovať, pretože to podľa nich nie je potrebné. Ak by tak spravili, tak sa len vystavia ďalším a ďalším otázkam, ktoré budú nasledovať.“

„Mám zmluvu a v budúcom roku budem na štartovom rošte, som o tom výrazne presvedčený. Ak by sa to malo zmeniť, tak by sa v najbližších týždňoch muselo udiať niečo ozaj veľmi veľké. Áno, špekulácií je veľa a podľa mňa ich živia iní ľudia. Ako som povedal, všetko bude v poriadku. Povedal by som, že zo strany tímu to bude potvrdené najneskôr na konci budúceho týždňa,“ dodal George Russell.

Mladý, ešte len 22-ročný pretekár, je členom juniorky Mercedesu. Toto Wolff už potvrdil, že ak by z nejakého dôvodu prišiel o pretekárske miesto, v budúcom roku mu zabezpečí „senzačný“ testovací program.