logo F1online.sk

Stroll: Red Bull hodláme v budúcnosti porážať, ale pre rok 2024 sme si stanovili iné ciele

Fernando Alonso
© X/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 2. 2024

Ako väčšina tímov, aj Aston Martin má nemalé ciele. Britský tím by z dlhodobého hľadiska rád kraľoval Formule 1, ale uvedomuje si, že v roku 2024 bude zrejme ešte ťahať za kratší koniec. Pri moci je totiž momentálne Red Bull, ktorý má nezanedbateľný náskok pred zvyškom štartového poľa, a ktorý opraty nad šampionátom niekomu len tak neprenechá.

Tím Red Bull bol na čele s Maxom Verstappenom posledné dve sezóny absolútne nezastaviteľný. Červený býk s holandským býkom za volantom povyhrával drvivú väčšinu veľkých cien a konkurenciu na čele s tímovým kolegom Sergiom Pérezom takpovediac rozniesol na kopytách.

Po predsezónnych testoch to vyzerá tak, že sa v tomto ohľade nič nezmení ani v roku 2024, ale nepredbiehajme. Red Bull je však jasným favoritom šampionátu a v podstate žiadny z tímov si nedovolí čo i len pomýšľať na zosadenie ho z trónu.

Výnimkou nie je ani Aston Martin, ktorý si chce síce oproti vlaňajšku polepšiť, ale uvedomuje si, že Pohár konštruktérov v nadchádzajúcej sezóne ešte asi nezíska.

„Kladieme si za cieľ postaviť rýchlejšie pretekárske auto. Taký je náš recept na úspech,“ zavtipkoval si majiteľ stajne Lawrence Stroll, ktorý následne zvážnel.

„Red Bull dominuje tomuto športu posledných pár rokov, v podstate od zavedenia nových pravidiel. A pravdou tiež je, že Max jazdí vynikajúco, je vo vrcholnej forme. Zdolať ich bude preto určite veľká výzva.“

Avšak nič také si Aston Martin za cieľ prioritne nekladie. „Nechceme nutne vyzvať a poraziť Red Bull – aj keď z dlhodobého hľadiska je to pochopiteľne naším cieľom. Chceme si len počínať najlepšie, ako budeme vedieť. Máme veľa nápadov, ako to docieliť. Chceme byť silnejší ako vlani – to je to, na čo sa zameriavame,“ doplnil Stroll.

Súvisiace články