logo F1online.sk

V Maranelle som ešte nebol, tvrdí Hamilton. Piero Ferrari však hovorí niečo iné

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 2. 2024

Sedemnásobný šampión sa pred niekoľkými dňami v Bahrajne vyslovil, že do Maranella dosiaľ nezavítal, a po prvýkrát sa tak stane v roku 2025. Táto informácia je však v rozpore s tvrdením Piera Ferrariho, ktorý hovorí, že Brit talianske mestečko už navštívil – a nie raz.

Hamilton sa rozhodol po sezóne 2024 ukončiť pracovný pomer s Mercedesom a prestúpiť do Ferrari sídliaceho v Maranelle, v meste, ktorému sa 39-ročný pretekár doteraz údajne vyhýbal ako čert krížu a ktoré hodlá po prvýkrát navštíviť až v roku 2025.

„Nikdy som tam nebol. Svoje prvé Ferrari som si kúpil v roku 2010, tuším, že som sa vtedy takto obdaroval. Už ho nemám. Keďže som bol v Mercedese, nemyslel som si, že by bol dobrý nápad vybrať sa do Maranella,“ vyslovil sa prednedávnom Hamilton, ktorý podľa všetkého nehovoril tak úplne pravdu.

Syn zakladateľa tímu z Maranella Piero Ferrari totiž tvrdí, že Brit v minulosti mestečko na severe Talianska navštívil, a to hneď niekoľkokrát. „Je náš zákazník a do továrne zavítal už niekoľkokrát,“ poznamenal 78-ročný Talian. „Po prvýkrát sem prišiel s cieľom kúpiť si jedno z našich áut.“

„Nie je len rýchlym pretekárom, ale rovnako tak prechováva lásku k športovým superautám. Ferrari v jeho garáži nemohlo chýbať. Konkrétne si zaobstaral model s názvom LaFerrari. Do Maranella prišiel z toho dôvodu, aby nás oboznámil s tým, ako chce mať nastavené auto. Pri tejto príležitosti sme sa srdečne zvítali,“ vyhlásil Ferrari pre Quotidiano Nazionale.

Okrem kúpy auta mal Hamilton na návštevu Maranella ešte jeden dôvod: pilot Mercedesu sa mal údajne ponúknuť Ferrari, hoci šlo zrejme iba o zdvorilostný žart.

„Lewis počas návštevy zavtipkoval: ´Pokiaľ počkáte dvanásť mesiacov, tak k vám prestúpim.´ V tíme sme však v tom čase mali Vettela a so Sebom sme boli spokojní,“ povedal syn Enza Ferrariho. „Navyše, Hamilton zavítal do Maranella akurát v momente, keď sme s Vettelom predĺžili zmluvu,“ dodal.