logo F1online.sk

Norris krúti hlavou, Stroll sa vraj z ničoho nepoučí

Kolízia Lanca Strolla a Landa Norrisa
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala25. 10. 2020

Nádeje Landa Norrisa na pekný výsledok sa rozplynuli v osemnástom kole. V prvej zákrute ich britskému mladíkovi rozfúkol Lance Stroll, ktorý opäť kolidoval. Norris po pretekoch hromžil na Strolla, ktorý vraj nie je schopný sa z ničoho poučiť.

Po niekoľkých kolách vozenia sa za Norrisovým McLarenom sa Strollovi konečne podarilo na cieľovej rovinke nabrať výrazne vyššiu rýchlosť ako Norrisovi. Rútiac sa do prvej zákruty sa rozhodol obísť McLaren z vonkajšej strany, no v zákrute nenechal dostatok miesta a na svete bola kolízia. Takmer identická s tou z piatka, no s tým rozdielom, že tentoraz musel Stroll o súperovi vedieť. V piatok vyhlásil, že si Verstappena nevšimol, pretože sledoval údaje na displeji.

“Ja naozaj neviem, čo tam robil. Šiel doľava, ja som ani nevedel, kde je,” opisoval situáciu zo svojho kokpitu Lando Norris. “Šieľ doľava, to ma dosť prekvapilo, keďže si mohol poľahky vybrať vnútrajšok. Ja som bol spolovice po jeho boku, keď zrazu zatočil.”

Rodák z Bristolu hneď pripomenul piatkový takmer identický scenár. “Zjavne sa z piatka nepoučil, ale zdá sa, že on sa z ničoho nepoučí. Pri ňom sa to často opakuje. Odteraz sa od neho budem musieť držať ďalej.”

Norrisa nehoda poriadne napálila a vo vysielačke si zanadával. Stálo ho to dôležité body, no po pretekoch emócie ochladli a Kanaďanovi sa ospravedlnil. “Ospravedlňujem sa za to, čo som Lancovi povedal. Nemal som použiť tie slová. V tej chvíli som bol napálený.”

Po kolízii museli obaja jazdci zamieriť do boxov. Okrem pokazenej stratégie mal Norris aj poškodené auto. Po pár kolách sa objavil nábeh na defekt, čo Norrisa definitívne odrovnalo. A tak do cieľa došiel až na trinástej priečke. Strollova päťsekundová penalizácia McLarenu nebola nič platná, pár kôl pred koncom aj tak z poslednej priečky odstúpil.

“Veľkú časť pretekov som bol osamotený. Spočiatku sme mali problémy s vetrom, potom prišiel defekt. Musel som teda zastaviť aj druhýkrát. V poslednom stinte sme boli rýchli, mal som fajn tempo, ale boli sme príliš vzadu. Je to škoda, mohli sme dnes bodovať, ale nebolo nám to súdené,” zhodnotil smutný Norris.

V McLarene sa radovali len v úvode pretekov, keď sa na čele objavil Carlos Sainz a tretiu priečku obsadil Norris. “Bolo úžasné mať oranžové autá na prvom a treťom mieste. Bol to pekný pohľad. Neviem, prečo sa to stalo, ale myslím, že Mercedes bol na mediumkách a Leclerc tiež. Aj tak sme ale predbehli pár ľudí štartujúcich na mäkkej zmesi. Ja ani neviem, čo sme spravili. V prvom kole sme dosť riskovali.”

“Mali sme vskutku dobrý štart. Potom nás postihlo drobenie predných gúm a naša rýchlosť začala v porovnaní s ostatnými upadať, hlavne v porovnaní s jazdcami na stredne tvrdých gumách. V prvom stinte sme sa trápili, ale to isté platilo aj o tých ostatných, ktorí vyštartovali na softoch. Odviedli sme dobrú robotu, keď sme sa snažili z toho zotaviť,” dodal.

Súvisiace články