logo F1online.sk

Prečo je Strollov byt zaprataný vankúšmi? Chcem predísť zraneniu, vysvetľuje Kanaďan

Lance Strollv
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár17. 2. 2024

Piloti Formuly 1 by si mali vyberať také voľnočasové aktivity, pri ktorých je riziko zranenia čo najnižšie. Svoje by o tom isto vedel povedať Lance Stroll. Kanaďan je totiž  známy tým, že holduje cyklistike, pri ktorej nezriedka dochádza k úrazom. Pád z bicykla neobišiel ani pilota Aston Martinu, ktorý si tesne pred štartom sezóny 2023 zlomil obe zápästia. Aby svoj vlaňajší počin nezopakoval aj tentokrát, rozhodol sa “vystlať si byt vankúšmi” a tím mu “nariadil domáce väzenie”.

Tesne pred začiatkom uplynulého ročníka sa formulová obec dozvedela o zranení Lanca Strolla. Kanaďan si po páde z bicykla zlomil obe ruky a očakávalo sa, že pre zranenie vynechá prinajlepšom pár týždňov. Stroll sa však v rekordne krátkom čase uzdravil a do kokpitu zasadol už na premiérovej Veľkej cene Bahrajnu.

Pretekár si je však vedomý toho, že po druhýkrát by také šťastie mať nemusel, a preto si pred vypuknutím novej sezóny dáva na seba čo najväčší pozor – až taký, že pomaly nevychádza z domu.

„Môj byt je vystlaný vankúšmi a nemám z neho dovolené odísť,“ zavtipkoval Stroll pre vybrané médiá, vrátane RacingNews365.com. „Jediné, čo mám dovolené, je ísť behať, no to mi doteraz nikto nepovedal.“

„V živote sa neustále učíme. Pri behu si preto dávam pozor na každý krok. Usilujem sa vyhnúť akémukoľvek vyvrtnutiu členku alebo inému smiešnemu zraneniu. Sústredím sa na to, aby som ukladal nohy pekne rovno.“

„Hodlám sa zúčastniť predsezónnych testov v Bahrajne, a preto si musím dávať pozor na svoje končatiny,“ dodal s úsmevom Stroll.  

Súvisiace články