logo F1online.sk

V pokojnom treťom tréningu najrýchlejší Bottas

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 10. 2020

Tešili sme sa na intenzívne kvalifikačné simulácie v treťom tréningu, no nedočkali sme sa. Testovacie programy sa pravdepodobne sústredili na pretekové simulácie. Z výsledkov tak ťažko čokoľvek odvodzovať pred popoludňajšou kvalifikáciou. Napriek tomu nemáme na čele žiadne veľké prekvapenia, ďalší „tréningový triumf“ si odnáša Valtteri Bottas.

Ten s veľmi tesným náskokom prekonal tímového kolegu Lewisa Hamiltona, ktorý bol len o 0,026 sekundy pomalší. Favorit do kvalifikácie i pretekov tak zostáva nezmenený. Zaujímavý je výsledok tímu Red Bull. Max Verstappen zajazdil tretí, Alex Albon piaty najrýchlejší čas, obaja však na stredne tvrdých pneumatikách. Nevedno, či s touto sadou môžeme počítať ako s možnosťou pre štart pretekov. Aj samotný Albon reportoval problémy so zahrievaním pneumatík. Tímy naďalej trápi aj drolenie, najmä ľavej prednej pneumatiky.

Štvrtý najrýchlejší čas zajazdil v piatok napoludnie Pierre Gasly, ktorý len podčiarkol skutočnosť, že by sme v kvalifikácii mali byť rýchlejší, než sme boli v treťom tréningu. Šieste miesto obsadil Charles Leclerc, aj v jeho prípade to však vyzeralo, že sa Scuderia sústredila na jazdy s plnšou nádržou.

Inak sme sa na okruhu v Portimau nedočkali žiadnych zásadnejších udalostí. Tréning prebiehal v pokojnom tempe a poradie sa nám miešalo len veľmi pozvoľna. Asi minútu pred koncom zaviali červené vlajky a tréning bol ukončený predčasne. Dôvodom bol uvoľnený kryt odtokového kanála.

FOM