logo F1online.sk

Krack si pochvaľuje Alonsovo nasadenie: Neustále mi od neho prichádzajú správy na WhatsApp

Fernando Alonso
© Twitter/Aston Martin
Tomáš Masár
Tomáš Masár26. 12. 2023

Mike Krack si prínos Fernanda Alonsa pre Aston Martin nevie vynachváliť. Luxemburčan oceňuje najmä Španielov prístup, ktorý je doslova a dopísmena ukážkový, miestami až dokonca otravný. Šéfovi Aston Martinu totiž prichádza od 42-ročného matadora na WhatsApp záplava správ.

Aston Martin sa v roku 2023 postaral o historický úspech. Tím zo sídlom v Silverstone obsadil v Pohári konštruktérov solídnu piatu priečku a zásluhou Fernanda Alonsa si pripísal na konto vôbec prvé pódiové umiestnenia.

Krack preto na rodáka z Ovieda nedá dopustiť – a nielen pre jeho výkony na trati. Luxemburčan rovnako tak oceňuje Španielov prístup v zákulisí a pretekárovu neochvejnú vôľu neustále napredovať.

„Fernandov prístup je jednoducho výnimočný,“ vyslovil sa na adresu majstra sveta z rokov 2005 a 2006 Mike Krack. „Poháňa nás a robí nás lepšími. Je nesmierne ambiciózny a chce víkend čo víkend bojovať o pódiá. Skúsenosti, ktoré so sebou prináša, sú na nezaplatenie, ale rovnako tak aj jeho odhodlanie.“

„Nie je jedným z tých jazdcov, ktorí sú viditeľní iba počas súťažného víkendu, odvedú si svoju prácu a potom sa znenazdajky vyparia. Vždy príde s nejakou otázkou alebo mi pošle správu na WhatsApp. Neustále hľadáme oblasti, v ktorých by sme sa mohli zlepšiť. To, že vám nonstop postáva za chrbtom, vám dáva všetku potrebnú motiváciu.“

Fernando Alonso si počas prvého roka v garáži Aston Martinu zvykal na úplne nové prostredie a rovnako tak typologicky odlišný monopost. Napriek tejto skutočnosti predvádzal výkony ako z inej galaxie. Mike Krack si však myslí, že to najlepšie ešte skrýva v talóne.

„Teším sa na to, čo predvedie v roku 2024, keď už bude po roku strávenom v Aston Martine v tíme plne udomácnený,“ nechal sa počuť 51-ročný inžinier.