logo F1online.sk

Požiar na Gaslyho aute spôsobil elektrický výpadok

Pierre Gasly
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 10. 2020

O jedno z dvoch prerušení druhého tréningu sa nám „postarala“ pohonná jednotka Hondy v útrobách monopostu Pierra Gaslyho. Jeho AT01 na trati priam zbĺkol a zo zadnej časti auta šľahali obrovské plamene. Toto je pre víkend francúzskeho pretekára značná komplikácia.

Gasly si auto po piatku pochvaľoval. Aj na časoch bolo vidieť, že AlphaTauri pricestovala do Portugalska v dobrej forme. V druhom tréningu však musel Francúz pre poruchu pohonnej jednotky auto odstaviť a zo zadnej časti začali šľahať nepekne vyzerajúce plamene.

„Stratil som všetko – riadenie, elektroniku – stále to prešetrujeme, aby sme zistili, čo sa stalo. Plamene však boli očividne dosť veľké. Musíme to zanalyzovať a pochopiť, čo sa stalo,“ povedal po druhom voľnom tréningu Gasly.

„Samozrejme, že to nie je ideálne, keďže sme kvôli tomu nemohli odjazdiť ani jedno kolo na mäkkých pneumatikách. Dnes ráno sme skúšali len tvrdé. Na trati ako je táto to pochopiteľne nie je ideálne. Ale je to tak ako to je, smola, skúsime získať čo najviac dát z Danyho (Kvjata, pozn. red.) jázd.“

„Vo všeobecnosti bolo auto celý deň celkom slušné, ale stále si s ním nerozumiem úplne dokonalo, no do zajtra to zlepšíme. Tretí tréning bude zásadný, pretože potrebujeme tie kolá získať späť,“ dodal Gasly.

K celej veci sa vyjadril aj šéf Hondy Tojoharu Tanabe: „Vedeli sme o tom, keďže sme videli elektrický výpadok na Gaslyho aute. Práve prebieha skúmanie pohonnej jednotky a šasi v snahe odhaliť presnú príčinu.“

Súvisiace články