logo F1online.sk

Gasly si vraj rozhádal Red Bull, Francúz to však popiera

Pierre Gasly
© AlphaTauri Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 10. 2020

Prečo sa Pierre Gasly nevráti do Red Bullu? Zažíva fantastickú sezónu a určite má momentálne viac sebadôvery, než Alex Albon. Podľa zástupcov tímu preto, lebo „by to nedávalo zmysel“. Podľa niektorých ľudí je však za tým viac.

Bývalý pilot, dnes komentátor Paul di Resta nepatrí k ľuďom, ktorí by do sveta vypúšťali novinárske kačice. Škót sa obvykle drží ďalej od špekulácií vo vnútri padoku a málokedy príde s nejakou „zaručenou informáciou“, ktorá sa napokon ako zaručená neukáže. O to zaujímavejšie boli jeho vyjadrenia počas prenosu televízie Sky, kde vyhlásil, že Pierre Gasly to má u niektorých ľudí v Red Bulle nahnuté.

„Juniorský program Red Bullu neponúka nikoho, kto by na Maxa dokázal zatlačiť,“ povedal di Resta, tomu vzápätí do reči skočil Nico Rosberg, ktorý započal zaujímavú konverzáciu.

Rosberg: „Počkaj Paul, máš tu predsa Pierra Gaslyho, ktorého sezóne je vynikajúca. Vieš niečo, čo nevieme? Prečo by sa Gasly nemohol v budúcom roku vrátiť do Red Bullu?“

Di Resta: „Hovorím iba o tom, čo koluje po padoku. Nejako sa mu podarilo naštvať niektorých ľudí v Red Bulle.“

Rosberg: „Napríklad ktorých?“

Di Resta: „Také reči niekedy proste prídu.“

Aj keď sme sa už nedozvedeli, koho mal Gasly vytočiť, obaja muži sa zhodli, že by si francúzsky mladík zaslúžil druhú šancu v hlavnom tíme. Veď Pierre má na konte v slabšom AlphaTauri len o jedenásť bodov menej, než Albon v Red Bulle.

„Za výkony, ktoré podáva, by sa tam mal vrátiť. Okrem neho tu ešte je Pérez. Ak by som si však mal vybrať medzi týmito dvoma, zvolil by som Gaslyho,“ povedal Rosberg.

Di Resta súhlasí: „V danom momente by to mal byť Gasly, podľa mňa si to zaslúži. Už urobil dosť, aby znovu nadobudol stratenú sebadôveru.“

Francúz však akékoľvek rozpory s Red Bullom odmieta. „Som veľmi úprimný človek. Hovorím čo si myslím, nie vždy sme mali na všetko rovnaký názor. Som však vďačný za to, čo pre mňa urobili. Nie som ten, ktorý rýchlo zabúda,“ povedal Gasly pre F1.com.

„Na mojej ceste mi veľmi pomohli, viem, že bez nich by som nebol tam, kde som. Od môjho odchodu z Red Bullu začal úplne iný príbeh. Som si istý, že naďalej budú robiť veci inak, rovnako tak ja budem niektoré veci robiť inak. Keď som sa vlani vrátil do Toro Rosso, chcel som urobiť všetko, aby som podával čo najlepšie výsledky. Myslím, že veci sa vyvinuli omnoho lepšie, než sme očakávali.“

„Vzťahy s Red Bullom sú naďalej dobré,“ vyhlásil Gasly rozhodne.

Aby toho nebolo málo, švajčiarsky denník Blick prišiel tento týždeň s informáciou, podľa ktorej by Pierre mohol v budúcom roku v kokpite Renaultu nahradiť Estebana Ocona. Ten však má zmluvu platnú aj na budúci rok. Tieto informácie určite treba brať s rezervou, no vo svetle posledných vyjadrení je nutné ich aspoň spomenúť. Ocona sa navyše zastal aj jeho šéf Cyril Abiteboul.

„Nie je na tom nijak tragicky. Vieme, že aj keby mal body, ktoré stratil kvôli spoľahlivosti, stále by bol za Danielom. No hovoríme o Danielovi Ricciardovi. Esteban nikdy nemal tak silného tímového kolegu. Mal síce dobrých kolegov a Pérez je dosť dobrý, no ja si myslím, že Daniel je lepší,“ povedal Abiteboul.

„Musí si dať reálne ciele a viac sa sústrediť na svoje výkony. Ako mnohí mladí jazdci je občas netrpezlivý, čo vedie do drobných chybičiek. S pomocou tímu to však ľahko zmení,“ dodal parížsky rodák.