logo F1online.sk

Alonso v utorok testuje s Renaultom, Abiteboul vidí veľkého krvilačného žraloka

Fernando Alonso
© Renault Sport
Ladislav Király
Ladislav Király13. 10. 2020

Už od nedele sa hovorilo o tom, že Fernando Alonso si v priebehu tohto týždňa zajazdí s aktuálnym monopostom Renaultu. Napokon sa tak skutočne stane, pričom dejiskom jeho predstavenia bude okruh Catalunya pri Barcelone.

Renault to v utorok ráno potvrdil krátkym videom. „Áno, je to pravda,“ napísala stajňa. „Dnes. V Barcelone. Za volantom R.S.20.“

Majster sveta z rokov 2005 a 2006, ktorý svoje tituly  získal práve s Renaultom, dostane k dispozícii tzv. filmovací deň, v rámci ktorého je možné odjazdiť 100 kilometrov.

V aute tejto stajne ho uvidíme prvýkrát od roku 2009. V monoposte F1 naposledy sedel v apríli 2019, keď s McLarenom jazdil v Bahrajne.

Dostupné informácie hovoria o tom, že v posledných týždňoch Alonso trávil veľa času v továrni v Enstone, kde absolvoval stretnutia s inžiniermi a jazdil na simulátore.

„Piate, siedme alebo deviate miesta ma príliš nezaujímajú,“ povedal Fernando Alonso pre španielskych novinárov. „V športe buď zvíťazíte alebo nezvíťazíte.“

V nedeľu Alonso nebol prítomný na Nürburgringu, ale pôsobenie tímu intenzívne sledoval. Tretie miesto Daniela Ricciarda mu dodalo nádej.

„Správu sme od neho dostali pred pretekmi, počas nich a aj po nich,“ prezradil šéf tímu Cyril Abiteboul. „Veľmi by vás prekvapilo, ako sa zaujíma.“

„Keď prišiel do tímu a keď sme ho predstavovali, hovoril hlavne o roku 2022. Čím viac však sezóna plynie, stajňa napreduje a rovnako aj auto napreduje, tým viac ho začína zaujímať rok 2021. Fernando je podľa mňa ako veľký žralok. Keď začne cítiť krv, chce útočiť. Práve toto vidím: veľmi hladného žraloka,“ dodal Abiteboul.