logo F1online.sk

Brawn dúfa, že Honda sa v roku 2026 vráti

Honda
© Twitter/Honda Racing F1
Ladislav Király
Ladislav Király12. 10. 2020

Predstavitelia Hondy pred niekoľkými dňami oznámili, že vo Formule 1 ostanú už len v tomto a v budúcom roku. Následne sa stiahnu a budú sa venovať iným, podľa nich relevantnejším technológiám týkajúcim sa budúcnosti automobilizmu.

„Je škoda, že Honda na konci roku 2021 opustí Formulu 1,“ uviedol športový riaditeľ F1 Ross Brawn vo svojom tradičnom stĺpčeku po veľkej cene. „Už štvrtýkrát počas mojej pretekárskej kariéry odchádzajú a prichádzajú.“

„Som optimista a verím, že keď sa ich situácia zmení a F1 o niečo pokročí, tak sa opäť dokážeme prepojiť. Honda bola vždy dôležitým a vítaným členom komunity F1 – platilo to v minulosti a dúfajme, že to tak bude aj v budúcnosti.“

„Všetky automobilové spoločnosti momentálne čelia obrovským výzvam. My ako F1 na to potrebujeme zareagovať a postarať sa o to, aby sme im s týmito výzvami pomohli. Musíme sa posnažiť o to, aby sme aj naďalej boli relevantní a dokonca ešte relevantnejší, nech to našim automobilovým partnerom poskytne výzvy, ktoré im pomôžu dosiahnuť ich ciele mimo prostredia F1,“ skonštatoval Brit.

„Dúfam, že nové pohonné jednotky, ktoré na scénu prídu najneskôr v roku 2026, ich podnietia k návratu. Okrem toho im ponúkneme aj pozíciu v nových pracovných skupinách FIA, ktoré odporučia, aké pohonné jednotky budeme mať v budúcnosti,“ dodal Ross Brawn, ktorý svoj tím Brawn GP pred rokom 2009 prevzal práve od Hondy.

Tá sa z ničoho nič rozhodla pre odchod zo športu a on to využil. Ako vieme, so svojim zoskupením napokon získal majstrovský titul; šampiónom sa stal Jenson Button.

Súvisiace články