logo F1online.sk

Hamilton a Verstappen pod jednou strechou? Massa by do Red Bullu radšej angažoval Norrisa

Max Verstappen a Lando Norris
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár11. 11. 2023

Podľa Felipeho Massu by pôsobenie Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena pod jednou strechou viedlo akurát tak ku katastrofe. Mať tú moc, Sergia Péreza by v Red Bulle síce nahradil, no určite nie sedemnásobným šampiónom. Po bok Holanďana by dosadil pilota McLarenu, konkrétne Landa Norrisa.

Felipe Massa bol prednedávnom hosťom podcastu Track Limits, kde bol vyzvaný, aby si spomedzi tímov štartového poľa vybral jeden, ktorému by chcel šéfovať a zároveň odhalil, koho by doň angažoval.

Brazílčan neváhal ani sekundu a vybral si v súčasnosti dominantný Red Bull. Nad jazdcami však chvíľu uvažoval, no nakoniec mal jasno aj v tejto otázke. Neprekvapujúco by angažoval Maxa Verstappena a po jeho bok by zrejme dosadil Landa Norrisa, ktorý by dostal prednosť pred Charlesom Leclercom, Carlosom Sainzom, Georgeom Russellom, Fernandom Alonsom či Lewisom Hamiltonom.

Hamiltona vylúčil takmer okamžite, a to z jedného prostého dôvodu. Brit by bol podľa rodáka zo Sao Paula s Holanďanom „na nože“ a ich vzájomná rivalita by Red Bull takpovediac pochovala.

„Vybrať si dvoch jazdcov je ťažké, pretože potrebujete mať dvoch pilotov, ktorí s tímom dobre spolupracujú,“ poznamenal na úvod Massa. „Fanúšikovia by určite chceli vidieť bok po boku Maxa a Lewisa, lenže to by nefungovalo, pretože by medzi sebou bojovali, zničili by si vzťah a rovnako tak aj tím. Jednoducho by to nefungovalo,“ zopakoval víťaz jedenástich veľkých cien.

Za druhého pilota Red Bullu by preto ustanovil niekoho, kto je dostatočne rýchly a zároveň vychádza dobre s Maxom Verstappenom – napríklad takého Landa Norrisa. „Ktorých dvoch jazdcov by som si teda vybral?“ položil si rečnícku otázku Massa.

„Možno Maxa a Landa Norrisa. Neviem však (s istotou) predpovedať, ako by spolu vychádzali. Každý z nich by chcel totiž vyhrávať. Sú to ale dvaja jazdci, ktorých účinkovanie na trati si naozaj užívam s ktorých mám skutočne rád,“ dodal vicemajster z roku 2008.

Súvisiace články