logo F1online.sk

Mení sa F1 na futbal? Na Veľkej cene Mexika sa surovo pobili fanúšikovia

Fanúšikovia na VC Mexika
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 10. 2023

Na takéto zábery sme si už na futbalových zápasoch zvykli, no na veľkej cene Formuly 1? V nedeľu to na Okruhu bratov Rodríguezovcov naozaj vrelo, keď sa sekcia štadióna premenila na boxerský ring. Počas červenej vlajky sa tam pobili fanúšikovia.

Domácich priaznivcov už v prvom kole zachvátil smútok aj hnev. Sergio Pérez kolidoval hneď v prvej zákrute s Charlesom Leclercom. Tento kontakt ho vyhodil do vzduchu a poškodil mu monopost. Do boxov síce ešte dorazil, ale mechanici ho už ďalej nepustili. Checo od sklamania začal búchať po svojom volante.

Rovnako frustrovaní boli istotne aj fanúšikovia na tribúnach. Na sociálnych sieťach sa počas červenej vlajky dokonca objavilo video, ako muž začal surovo mlátiť dvojicu v červených tričkách. Môžeme sa len domnievať, čo mohlo byť dôvodom, a či to nesúviselo náhodou so súbojom medzi Charlesom Leclercom a Sergiom Pérezom.

Popretekové rozhovory s najlepšou trojkou jasne odhalili, že dav na tribúnach obviňoval jazdca Ferrari z odstúpenia Sergia Péreza. Monačan bol vypískaný podobne ako Max Verstappen v Austine. Bránil sa slovami, že v prvej zákrute nemal kam ísť.

Na sociálnych sieťach nie je výnimkou, že fanúšikovia sa v zápale začnú navzájom urážať. Výnimkou nie sú ani vyhrážky, ktorým dokonca museli čeliť aj piloti F1 či komisári, najmä bývalý riaditeľ pretekov Michael Masi. Bez bariéry, ktorú predstavuje monitor a klávesnica, si však fanúšikovia F1 do vlasov skočia len málokedy. V Mexiku k tomu došlo.

Mení sa Formula 1 s návalom ďalších a ďalších divákov na futbal a ich priaznivcov, ktorí sa so železnou pravidelnosťou predvádzajú na tribúnach a bez sprievodu polície sa nedokážu dopraviť ani zo stanice na štadión?

Podobný incident sme už dlho nevideli a veríme, že na dlhú dobu zostane jediný.