logo F1online.sk

Pérez už hodil Mexiko za hlavu: V Brazílii sa chcem chopiť príležitosti, hovorí

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Tomáš Masár
Tomáš Masár1. 11. 2023

Sergio Pérez chcel na domácej Veľkej cene Mexika ukončiť niekoľko pretekov trvajúcu šnúru bez pódiového umiestnenia, no napokon ukončil akurát tak svoje preteky, a to už približne osemsto metrov po štarte. Teraz sa obdobnými vyjadreniami o zmŕtvychvstaní, ako pred týždňom, prezentuje znova. Naplnia sa jeho slová aspoň pre tentokrát?

Po skvelom štarte do pretekov v Mexiku sa Pérez rozlúčil s účinkovaním na domácej pôde už v prvej zákrute úvodného kola, keď začal do šikany zatáčať priskoro a po priam začiatočníckej chybe kolidoval s Charlesom Leclercom.

Pohľad na aktuálne druhého muža šampionátu jazdcov bol po nehode žalostný. Namosúrený Pérez sa hneď niekoľkokrát vyzúril na volante, pričom bolo zjavné, že je s nervami v koncoch. Po pár dňoch od inkriminovaného momentu však tvrdí, že hodil celú vec za hlavu a pozornosť plne upriamuje na nasledujúce preteky v Brazílii, kde hodlá – ako inak – zaknihovať dobrý výsledok.

„Mexiko bolo pre mňa zničujúce, ale takéto veci sa v tomto športe stávajú,“ rozhovoril sa Sergio Pérez. „Nemôžete si dovoliť myslieť na to, čo by bolo, keby bolo. Chcel som viac ako čokoľvek iné vyhrať svoje domáce preteky, ale už to nevrátim, a preto sa plne sústredím na udržanie si druhého miesta v šampionáte.“

Čo na splnenie tohto cieľa Pérez v Brazílii potrebuje, je snáď všetkým jasné – podať aspoň mierne nadpriemerný výkon a skončiť po vyše dvoch mesiacoch na pódiu.

„Potrebujeme, aby nám počas brazílskeho víkendu všetko klaplo,“ povedal 33-ročný pretekár. „Som presvedčený o tom, že sme schopní (Pérezova strana garáže, pozn. red.) dosahovať dobré výsledky. Minulý víkend som mal pocit, že veci idú smerom, akým chceme, aby šli, že sa v aute cítim pohodlnejšie, a že práca, ktorú sme spoločne s tímom odviedli, sa z hľadiska nastavenia a výkonu začína vyplácať.“

„Brazília je ale úplne inou výzvou ako Mexiko, hoci jazdiť je tam zakaždým zábavné. Tento víkend budeme mať dve príležitosti zabodovať, a preto chceme, aj napriek tomu, že sú šprintové víkendy z hľadiska nastavenia náročné, z tejto príležitosti vyťažiť čo najviac,“ dodal Pérez.