logo F1online.sk

Sainz mávol rukou nad Russellovými sťažnosťami vo vysielačke: On to robí často

George Russell
© Twitter/Mercedes
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková31. 10. 2023

George Russell je známy svojimi sťažnosťami vo vysielačkách a komentovaním ostatných jazdcov. Naposledy sme boli svedkami takejto situácie počas pretekov v Mexiku, keď sa pilotovi Mercedesu nezdala obrana Carlosa Sainza. Ten sa voči tomu ohradil.

Sainz bol po reštarte pretekov nútený brániť sa voči Russellovi, ktorý naňho zozadu dobiedzal. Pilot Mercedesu sa následne cez tímovú vysielačku sťažoval, že Sainz pri obranných manévroch na rovinke „kľučkoval“.

Španiel však nakoniec Russellove útoky úspešne odrazil  a udržal si tak konečné štvrté miesto, zatiaľ čo Brit klesol na šiestu pozíciu po tom, čo nedokázal za sebou udržať Landa Norrisa. „Raz som urobil pohyb, a to tesne pred brzdením, čo pravidlá povoľujú. Nemôžete to urobiť len počas brzdenia,“ povedal Sainz na margo Russellových pripomienok.

„Keď ste za niekým, vo vysielačke sa sťažujete na chlapa pred vami a dúfate, že dostane varovanie alebo päťsekundový trest, pretože to pre vás bude výhodné. Je to tak vždy, každý to robí. George to robí často,“ myslí si pilot Ferrari.

Hoci Sainz štartoval z prvého radu, očakával, že vzhľadom na pretekové tempo Red Bullu a Mercedesu je nevyhnutné, že v poradí klesne. O to cennejšie je, že sa mu podarilo za sebou udržať aspoň Russella.

 „Úprimne povedané, pri pohľade na tempo, ktoré mali Max a Lewis, bolo otázkou času, kedy skončia pred nami. Jednoducho sú oveľa rýchlejší ako my, tak trochu sme očakávali, že budú mať výbornú rýchlosť,“ dodal pilot Scuderie.

Súvisiace články