logo F1online.sk

Lawrence Stroll má na stole 800-miliónovú ponuku: Demotivujú ho výkony vlastného syna?

Lawrence Stroll
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2023

Fernando Alonso už svojimi výkonmi zničil kariéru a povesť nejedného pilota. Spomeňte si na takého Stoffela Vandoorna alebo Felipeho Massu. Viete si však predstaviť, že by ukončil pôsobenie celého tímu? Podľa nemeckej televízie Sport1 sa to môže stať.

S informáciou prišli viaceré zdroje a tie nemecké tentokrát vedú. V katarskom padoku sa vraj rozbehla diskusia o ďalšej budúcnosti Aston Martinu. „Kanadský miliardár Lawrence Stroll, najdôležitejší akcionár výrobcu exkluzívnych automobilov Aston Martin a majiteľ rovnomenného tímu Formuly 1, sa údajne pohráva s myšlienkou predať svoj tím novovzniknutému saudskoarabskému štátnemu fondu,“ píše Sport1.

Podľa nemeckého článku sa do čela rokovaní postavil titulný sponzor stajne – ropný gigant Aramco. Cena? Minimálne 800 miliónov eur. Ešte prednedávnom by sme motiváciu Lawrenca Strolla nespochybňovali. Veď Aston Martin bol v prvej polovici sezóny jasne na vzostupe. Dnes je však „až“ piatym najrýchlejším tímom, ale čo je najhoršie, syn kanadského miliardára Lance Stroll dostáva od Fernanda Alonsa poriadnu nakladačku.

„Lawrence dal jasne najavo, že predaj nie je na stole. Šport je populárnejší než kedykoľvek predtým a hodnota stajní konštantne stúpa,“ uviedol pre Sport1 hovorca Aston Martinu.

Samotný miliardár pre Aston Martin povedal: „V súčasnosti neplánujeme nič predávať, ale boli sme oslovení s ponukou.“

Toto však špekulácie nezastavilo a priživujú ich hlavne výkony jeho vlastného syna Lanca, ktorého porážky v súboji s Fernandom Alonsom stoja za stratou motivácie odevného magnáta Lawrenca Strolla a vzniku tlakov vnútri rodiny – najmä zo strany jazdcovej matky Claire-Anne.

„Môže za to prístup Strolla juniora. Tímový kolega španielskej superhviezdy Fernanda Alonsa vraj už nemá o Formulu 1 záujem, pretože dvojnásobný majster sveta mu ukázal, aký je jeho potenciál. Okrem toho vyvíja veľký tlak aj Strollova matka Claire-Anne. Podľa zdrojov v padoku sa po viacerých nehodách zasadzuje za predčasný koniec synovej kariéry už v tomto roku,“ píše Sport1.

Vygenerovať nejaké špekulácie o motivácii Lanca Strolla nie je vôbec zložité. Stačí si pozrieť akýkoľvek rozhovor kanadského pretekára, ktorý novinárom odpovedá znudene a niekedy dokonca jednoslovne. Nedokážete sa zbaviť pocitu, že chlapca to nebaví a čelí tlaku svojho otca, ktorý je veľkým fanúšikom motoršportu. Ak je pravda, že sa rodičia (medzitým už rozvedení) sporia o budúcnosť svojho syna, je to pre Lanca a jeho psychiku skutočne nezávideniahodná situácia.

Najlepšie to asi vystihujú slová nemenovaného bývalého zamestnanca tímu, ktorý pre Sport1 povedal: „Otec so synom raz prišli do továrne, aby sa na všetko pozreli. Ešte nikdy som nevidel takého zapáleného otca a takého znudeného syna.“

Súvisiace články