logo F1online.sk

Potvrdené: Novým prezidentom Formuly 1 bude Stefano Domenicali

Stefano Domenicali
© Lamborghini
Ladislav Király
Ladislav Király25. 9. 2020

Spoločnosť Liberty Media Corporation v piatok vydala tlačové stanovisko, ktorým potvrdila, že v januári 2021 príde k zmene na pozícii prezidenta a výkonného riaditeľa Formuly 1. Odchádzajúceho Chasa Careyho, z ktorého bude po novom nevýkonný riaditeľ, nahradí Stefano Domenicali.

“Chase odviedol vo vedení Formuly 1 fenomenálnu prácu,” pochválil ho prezident a výkonný riaditeľ Liberty Media Greg Maffei. “Postavil prvotriednu komerčnú a športovú organizáciu, ktorá má za sebou množstvo úspechov týkajúcich sa napríklad silnejšieho zásahu a apelu športu, rastu jeho digitálnej prítomnosti, ale aj stanovenia nových technických pravidiel, vôbec prvého zavedenia rozpočtového stropu či novej, spravodlivejšej Concorde Agreement. Jeho počiny posilnili F1 na pozícii kráľovskej motiristickej triedy.”

“Súčasne sme veľmi radi, že na pozícii nového prezidenta a výkonného riaditeľa Formuly 1 môžeme privítať Stefana Domenicaliho. Stefano so sebou prináša bohatú históriu úspechov na pôde F1 spolu s Ferrari, ale aj zo širšieho automobilového priemyslu a značiek Audi a Lamborghini,” dodal Maffei.

“Som neskutočne rád, že môžem vstúpiť do organizácie Formuly 1, teda športu, ktorý bol vždy súčasťou môjho života,” uviedol Domenicali. “Narodil som sa v Imole a žijem v Monze. So športom som ostal prepojený prostredníctvom mojej práce v Komisii FIA pre monoposty a teším sa na prepojenie s tímami, promotérmi, sponzormi i mnohými ďalšími partnermi F1. Posledných šesť rokov v Audi a potom vo vedení Lamborghini mi pomohlo vnímať veci zo širšej perspektívy a tieto skúsenosti prinesiem aj do Formuly 1.”