logo F1online.sk

Prvý tréning pre „ruského špecialistu“ Bottasa

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 9. 2020

Prvý ruský tréning nám narušilo niekoľko nehôd a hodín na málo nagumovanej trati Autodromu v Soči. Najrýchlejší čas zajazdil Valtteri Bottas, ktorý tak pokračuje vo svojej „víťaznej“ tréningovej sérii. Naproti tomu jeho tímový kolega Lewis Hamilton je až devätnásty.

Fínsky pretekár bol v Rusku vždy úspešný a pravou nohou vykročil aj do tohtoročného víkendu. Jeho čas bol s veľkým náskokom najrýchlejší. Za časmi z vlaňajšej kvalifikácie však stále pomerne výrazne zaostávame. Na opačnej strane škály sa netradične nachádza Lewis Hamilton. Ten si v úvode prebrzdil svoju tvrdú zmes a zrejme kvôli tomu musel zmeniť svoj tréningový program.

Za Bottasom je poradie pekne premiešané. Druhý skončil Daniel Ricciardo. Nie je to v tomto roku prvýkrát, čo Renault ukazuje dobrú formu v úvode víkendu, otázne však je, či to Francúzom vydrží. Na treťom mieste nájdeme Maxa Verstappena, za ktorým sa umiestnili piloti Racing Pointu.

Nie príliš vydarené dopoludnie majú za sebou Carlos Sainz a Nicholas Latifi. Prvý menovaný sa oprel o bariéru a zničil svoje zadné krídlo, dokázal sa však vrátiť do boxov. O poznanie horšie dopadol pilot Williamsu, ktorý v desiatej zákrute zapichol svoje auto do bariéry a pomerne dosť ho poškodil. Riaditeľstvo pretekov muselo pre tento incident tréning nakrátko prerušiť.