logo F1online.sk

Verstappen: Tím mi charakter problémov vysvetľoval dosť podrobne

Christian Horner a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2020

Tím Red Bull nemá za sebou práve vydarené týždne. S výnimkou tretieho miesta Alexa Albona nedokázal v posledných dvoch víkendoch zabodovať. Aj tie nie príliš vysoké šance na titul sa tak prakticky rozplynuli v prachu technických patálií. Obzvlášť frustrujúce to bolo pre Maxa Verstappena.

Holanďan prichádza do Soči po dvoch vypadnutiach v Monze a Mugelle. Zakaždým bola príčinou pohonná jednotka Hondy. A Max sa vo vysielačke nezdržal niekoľkých štipľavejších slov na adresu svojho motora. Japonci posledné dva týždne pracovali na odstránení problémov a vyhlasujú, že sa to napokon podarilo. Jednať sa malo o kombináciu softvérových a elektronických chýb.

„Som veľmi motivovaný do ďalších pretekov, dôležitejšie však bolo pochopiť a vyriešiť naše posledné problémy,“ vyhlásil Verstappen. „Máme na konte tri vypadnutia z deviatich pretekov, čo je nemilé. Snažíme sa na tom zapracovať a uistiť sa, že sa už nezopakujú.“

„Tím už vie, čo to zapríčinilo, vysvetľovali mi to dosť podrobne, tak snáď sme to už prekonali. Dalo by sa špekulovať, či sa to podarilo, pravda sa ukáže až na trati,“ hovorí Max.

Autodróm v Soči nikdy nebol „zemou zasnúbenou“ tímu Red Bull. Už sa v tejto sezóne niekoľkokrát ukázalo, že vysokorýchlostné trate stajni z Milton Keynes príliš nesedia. A podobne to vidí i sám Verstappen.

„Z pohľadu výkonnosti sme tu nemávali práve úchvatné víkendy, neočakávam teda žiadne zázraky. Je tu množstvo roviniek a krátkych 90-stupňových zákrut. Chlapci za nami by tak mohli byť oveľa bližšie, než v Mugelle. Uvidíme,“ povedal Verstappen.

Súvisiace články