logo F1online.sk

Massa podporuje rozhodnutie Ferrari: Vettelov čas sa naplnil

Felipe Massa
© Twitter/Venturi Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 9. 2020

Bývalý pretekár a vicemajster sveta z roku 2008 Felipe Massa sa postupne sťahuje z veľkého motoršportu, hoci svoju kariéru ešte definitívne nekončí. Momentálne začína doma v Brazílii novú kapitolu vo vytrvalostných pretekoch.

Formulu 1 definitívne opustil v roku 2017 po pätnástich rokoch v tímoch Sauber, Ferrari a Williams. Kariéru však neukončil, jeho ďalšie kroky viedli do Formuly E, kde s tímom Venturi absolvoval dve neúspešné sezóny, počas ktorých dvakrát prehral interný súboj s tímovým kolegom Edoardom Mortarom. Nedávno sa vrátil späť do Brazílie, kde sa zapojí do vytrvalostnej série Porsche. V jednom tíme sa stretne s ďalším bývalým pilotom F1 Ricardom Zontom.

V poslednom rozhovore pre brazílske noviny Globo sa rozpovedal o rôznych témach. Otázky sa samozrejme týkali aj aktuálneho diania vo Ferrari, v ktorom Massa strávil veľkú časť kariéry. Nijako však neskrýva, že aj keď mu veľmi fandí, s tímom neudržiava žiadny kontakt.

„Sledovať takto veľký tím, ako sa trápi, je veľmi smutné. Nikto nechce vidieť Ferrari v takých problémoch,“ myslí si Massa. „Čo sa týka jazdeckej výmeny, tak Vettelov čas sa naplnil. Jeho výsledky v tomto roku ukazujú, že rozhodnutie Ferrari nepokračovať v spolupráci s ním bolo správne.“

„Carlos Sainz je dobrý pilot, je mladý a môže ešte veľmi rásť. Samozrejme, viac než čokoľvek iné, potrebujú konkurencieschopné auto. Dúfam, že sa im to podarí kvôli novému jazdcovi i kvôli samotnému Ferrari. Je to výnimočný tím a stále ho zbožňujem. Bezpochyby je Ferrari úplne iné, než ostatné tímy, je to skôr náboženstvo, než tím,“ vyhlásil Massa.

Ďalšou témou bol Lewis Hamilton, jeho dominancia i vystupovanie. Britovo agitovanie za spoločenské zmeny a boj s rasizmom mnohým nie je po chuti. Massa ho však podporuje.

„Toto je ďalší rok dominancie Hamiltona, odvádza neuveriteľnú prácu. Zaslúži si to za to, akým jazdcom je,“ myslí si Massa. „Ide si svojou cestou, otvára niektoré témy a chce pomôcť. Stále sa máme čo učiť od ľudí v našom okolí. Robí to pre dobro ostatných a mali by sme to rešpektovať. Ja to určite rešpektujem.“

Súvisiace články