logo F1online.skF1online.sk

Verstappen bol v treťom tréningu rýchlejší ako McLareny

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala23. 9. 2023

Posledný tréning pred kvalifikáciou na Veľkú cenu Japonska sa stal korisťou Maxa Verstappena. Holandský pretekár zaznamenal čas 1:30,267 a prekonal dvojicu jazdcov z McLarenu Landa Norrisa a Oscara Piastriho.

Max Verstappen a Lando Norris pristúpili k svojim kvalifikačným simuláciám odlišne. Zatiaľ čo Holanďan si v prvom sektore šetril pneumatiky a na Norrisa v tejto sekcii stratil približne dve desatiny, zvyšný úsek trate bol už jasne v jeho réžii. Pilot McLarenu to spravil presne naopak.

Norris napokon zaostal o 0,240 sekundy a takmer rovnaký čas má na konte aj Oscar Piastri, ktorý sa tento víkend spoznáva s balíčkom vylepšení.

Štvrté miesto získal Sergio Pérez, no Mexičan už nabral poriadne veľkú stratu. Na Maxa Verstappena mu chýbalo viac ako sedem desatín sekundy. Ak sa to zopakuje aj v kvalifikácii, nebude to veľmi dobrá vizitka pre dvojku červených býkov.

Ferrari bolo v piatok na úrovni McLarenov, ba dokonca pred nimi. V sobotu sa to však zatiaľ nepotvrdilo. Charles Leclerc a Carlos Sainz sú v pomyselnom treťom rade, nuž sme zvedaví, či si niečo nechávali v rukáve, alebo toto bola ich skutočná rýchlosť.

Lewis Hamilton sa v treťom tréningu dostal vyššie ako tímový kolega George Russell a zajazdil o takmer štyri desatiny lepší čas. Proti Russellovi však hrala aj smola. Jeho tréning sa skončil predčasne, keď sa mu poškodil kryt pravého zadného kolesa.

V prvej desiatke skončili ešte Fernando Alonso a Kuan-jü Čou.

Tretí tréning prebehol pokojne. Videli sme len pár menších výletov mimo trať, jedno či dve blokovania a niekoľko prebrzdení, no nič, čo by prerušilo dianie na trati.

https://pbs.twimg.com/media/F6rkNQPbQAAJtmW?format=jpg&name=medium

Súvisiace články

Diskusia