logo F1online.sk

Najviac si cením pole position zo Suzuky, prezradil Verstappen

Max Verstappen
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Tomáš Masár
Tomáš Masár23. 12. 2023

Redaktori sa majú jazdcov, ktorí sú aktuálne na výslní, vo zvyku spytovať jedno: „Ktoré z víťazstiev si vážite najviac?“ Otázka, ktorú tentokrát obdržal Max Verstappen, však znela trochu inak. Médiá zaujímalo, ktorú z tohtoročných pole positions si Holanďan cení najviac. Čo úradujúci majster sveta novinárom odvetil?

Max Verstappen si v uplynulom ročníku nepripísal na konto „len“ neúrekom víťazstiev, ale aj množstvo pole positions. V súčasnosti už trojnásobný šampión odštartoval do pretekov z prvého miesta presne dvanásťkrát.

Zatiaľ čo na niektoré kvalifikačné víťazstvá z uplynulej sezóny si 26-ročný pretekár poriadne už ani nepamätá, niektoré mu utkvejú v pamäti snáď do konca života – špecificky to z japonskej Suzuky.

„Pole positions som získal niekoľko, ale najväčšmi si cením tú zo Suzuky,“ prezradil Verstappen, ktorý ale nedá dopustiť ani na kvalifikačné víťazstvo z Belgicka, po ktorom však následne obdržal desaťmiestnu penalizáciu pre výmenu komponentov.

„Asi sa to nerátalo, ale páčilo sa mi aj moje počínanie si v Spa. Na trati panovali náročné podmienky, museli ste preto zo seba vydať absolútne maximum.“

„S pole position zo Suzuky som bol ale ešte o čosi spokojnejší, auto tam jazdilo ako na koľajniciach. Jazdiť s ním bol zážitok. Počas šoférovania som sa usmieval, čo sa v priebehu kvalifikačného kola stáva naozaj iba zriedka,“ dodal pilot Red Bullu.

Súvisiace články