logo F1online.sk

Podľa šéfa Aston Martinu je Strollova nehoda potvrdením jeho zanietenia pre F1

Lance Stroll a Mike Krack
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala18. 9. 2023

Lance Stroll je na formulové pomery veľmi zvláštna postavička. Jednoducho až príliš často pôsobí dojmom, že sa mu v F1 ani nechce pretekať. Jeden by si mohol myslieť, že ho niekto núti každý súťažný víkend nasadať do kokpitu, keď mu už kúpil celú stajňu… Šéf Aston Martinu Mike Krack však poukazuje na Strollovu sobotňajšiu nehodu ako na dôkaz toho, že skutočne chce jazdiť v kráľovnej motoršportu.

Singapurský víkend sa pre Lancea Strolla skončil už po prvej časti kvalifikácie. Do pretekov pre následky veľmi tvrdej nehody nenastúpil, a tak mal Aston Martin len jedno želiezko v ohni. Pri pohľade na výsledok Fernanda Alonsa môžeme konštatovať, že britská stajňa urobila azda aj dobre.

Strollova nehoda sa však dostala na pretras a mnohých utvrdila v presvedčení, že 24-ročný Kanaďan nemá vo Formule 1 čo hľadať. A možno v nej ani sám nechce byť, čo azda najlepšie dokumentujú jeho otrávené rozhovory. Paradoxne najrozsiahlejšie výpovede poskytol médiám po svojej nehode; akoby to bola jediná vec, ktorá ho za posledné mesiace vytrhla z letargie.

“Toto bol dôkaz, že je v tom ponorený až po uši,” hovorí o zanietení Lancea Strolla a jeho túžbe pretekať v F1 šéf Aston Martinu Mike Krack. “Takže to je ukážka pre vás všetkých, ktorí si myslíte, že nie je. Aby ste šli do zákruty v takej rýchlosti, musíte byť odhodlaní. Myslím si, že toto je ďalší dôkaz faktu, že to [zanietenie] má stále v sebe.”

O Lanceovi Strollovi sa v posledných týždňoch dosť špekulovalo. V Zandvoorte dokonca musel vyvracať správy z tlače, že sa chystá volant zavesiť na klinec a okruhy F1 vymeniť za tenisové kurty. Údajne mal mať v pláne naštartovať svoju tenisovú kariéru.

Podľa portálu motorsport.com dokonca Martin Whitmarsh, generálny riaditeľ Aston Martinu, “proboval” záujem Charlesa Leclerca a Landa Norrisa o pozíciu tímového kolegu Fernanda Alonsa.

“Lance je veľmi silný. Je oveľa, oveľa silnejší, než si ľudia myslia,” zdôraznil Krack. “Videli ste ho [keď si po nehode plnil mediálne povinnosti]. Nemám oňho vôbec žiadne obavy. Bude v poriadku.”

Pred nami je Veľká cena Japonska, do ktorej opäť nezasiahne Daniel Ricciardo. V prípade Lancea Strolla však už nemusíme mať obavy, že by Aston Martin musel hľadať náhradu, ubezpečil šéf tímu.

Šance na to, že vynechá Suzuku, sú podľa Kracka “nulové”. “Je celkovo ubolený. Pri takej nehode dáte všetkým svojim svalom poriadne zabrať. Je to, ako keby ste mali v posilňovni naozaj ťažký deň. Myslím si, že je správne rozhodnutie pripraviť sa na Japonsko. Najdôležitejšie je, že je v poriadku. Všetko ostatné je druhoradé.”

Súvisiace články