logo F1online.sk

Lance Stroll vynechá VC Singapuru!

Lance Stroll
© LAT Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala17. 9. 2023

Do dnešnej Veľkej ceny Singapuru napokon odštartuje len devätnásť monopostov. Aston Martin totiž oznámil, že v nich bude chýbať Lance Stroll! Podľa vyjadrení šéfa tímu kanadský pretekár po sobotňajšej nehode ešte nie je celkom v poriadku.

Nehoda Lancea Strolla dala do pozoru celý formulový svet. V poslednej zákrute to aj podľa vlastných vyjadrení s rýchlosťou prehnal, keďže sa zúfalo snažil dohnať stratený čas, no prepískol to. V okamihu nasledoval tvrdý náraz do bariér, pri ktorom dokonca odtrhlo celé koleso, ktoré by za každých okolností malo zostať pripútané k zvyšku monopostu.

Aston Martin v sobotu večer informoval o tom, že Lance Stroll navštívil lekárske centrum a na zvyšok víkendu dostal zelenú. Zdá sa však, že intenzívny náraz predsa len zanechal na rodákovi z Montrealu isté stopy. Niet sa čomu čudovať, veď mechanici preňho museli chystať nové šasi.

“Celému tímu odľahlo, keď Lance odkráčal od auta po včerajšej nehode,” pustil sa do vysvetľovania Strollovej absencie šéf stajne Mike Krack. “Avšak stále cíti následky tejto tvrdej nehody. Našou prioritou je, aby sa dal plne a rýchlo do poriadku. Spoločne sme dospeli k rozhodnutiu, že dnešné preteky vynechá a namiesto toho sa naplno koncentruje na návrat do kokpitu na budúcotýždňovej Veľkej cene Japonska.”

Pripomíname tiež, že aby sa pilot mohol zúčastniť pretekov, musí absolvovať minimálne kvalifikáciu. Aston Martin tak nemôže nasadiť ani žiadneho rezervného jazdca — napríklad Felipeho Drugovicha —, keďže sa v kvalifikácii neobjavil.

Farby Aston Martinu tak bude v pretekoch hájiť len Fernando Alonso, ktorý bude štartovať zo siedmej priečky.

Súvisiace články